fbpx
Uutiset

Jyväskylän turmassa lastenvaunut raahautuivat kuorma-auton mukana, kuljettaja ei huomannut ajoradan ylitystä

Poliisi on kertonut alustavan syyn eiliseen Jyväskylän turmaan, jossa kuoli lastenvaunuja työntänyt äiti. Poliisin mukaan kuorma-auton kuljettaja ei huomannut isohkon ajoneuvonsa vierellä tapahtunutta ajoradan ylitystä.

Naisen työntämät lastenrattaat olivat poliisin mukaan jääneet kiinni kuorma-auton etuosaan tai puskuriin ja raahautuneet lyhyen matkan kuorma-auton mukana. Vaunuissa ollut alle kaksivuotias lapsi selvisi kuitenkin vammoitta.

Esitutkinnan perusteella sivullisten toiminta oli merkittävästi estänyt lisävahinkoja, poliisi kertoo. Kuorma-auton kuljettaja havaitsi tapahtuman vasta sivullisen autoilijan antamien merkkien jälkeen.

Poliisi kertoo jatkavansa esitutkinnassa edelleen muun muassa turman yksityiskohtien selvittämistä. Esitutkintaa jatketaan epäiltynä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.

Poliisi on jo kuulustellut kuorma-autonkuljettajaa. Tämä kertoi olleensa liikkeelle lähtiessään mahdollisimman varovainen.

Onnettomuus tapahtui Erämiehenkadulla Köhniön alueella tiistaina noin kello 15. Poliisin mukaan nainen kuoli tapahtumapaikalla. Turmapaikalla on Jyväskylän Energian työmaa.

Poliisin mukaan läheinen linja-autopysäkki ei liity lainkaan turman tapahtumiin toisin kuin julkisuudessa on spekuloitu.

Asiasanat

Menot