fbpx
Uutiset

K-HR:n ratsukot viidensiä aluemestaruuskilpailuissa

MP Riding Centerissä Rengossa kilpailtiin sunnuntaina kovatasoiset kouluratsastuskilpailut, kun Kanta-Hämeen Ratsastajat isännöi Suomen Ratsastajainliiton Etelä-Suomen alueen kouluratsastuksen joukkuemestaruuskilpailuja. 

Aluemestaruuskilpailuihin osallistui 17 seuran edustusjoukkueet ja päivän aikana kilpailemassa nähtiin maajoukkuetason ratsastajista muun muassa Mea Packalen, Ella Paloheimo, Daniela Therman ja Merita Kelo. Kaikkiaan Etelä-Suomen alueella on 139 ratsastusseuraa ja yli 16 000 jäsentä.

Kouluratsastuksen aluemestaruuteen ratsasti helsinkiläisen Husön Ratsastuskeskuksen joukkue Daniela ja Susanna Therman sekä Mea Packalen tuloksella 65,906 prosenttia. Toiseksi tuli Uudenmaan Hevosurheilijat (63,651 %) ja kolmas oli (63,461 %). Joukkuekilpailuun tulokset lasketaan ratsastajien eri luokissa saamien arvostelupisteiden keskiarvona.

Kanta-Hämeen Ratsastajien edustusjoukkue sijoittui kilpailussa hienosti viideksi (60,430 %). K-HR:n joukkueessa ratsastivat Krista Taipale-Kovalainen, Laura Kajanto ja Oona Eerola. 

Sarjoissaan Laura Kajanto ja Aroha Kastanja sijoittuivat seitsemänneksi (481,5 pistettä/61,731 %) ja Krista Taipale-Kovalainen sijoittui hevosellaan Iris Bartie B. kahdeksanneksi (699,5 pistettä/58,292 %).

Kanta-Hämeen Ratsastajien joukkueen kolmas edustaja Oona Eerola (ratsuna Lil’ Romeo) oli suorituksensa jälkeen hieman pettynyt. 

– Lil’ Romeo oli todella jännittynyt. Tämä on sellainen arkajalka ja välillä se on ollut kisoissa hermona. Nyt se jännitys jopa hieman yllätti, sillä tämä on kuitenkin meidän kotitalli. Tänään kotitallissa oli kuitenkin paljon vieraita hevosia ja se ehkä jännitti sitä, Eerola arveli. 

Eerolan ja 15-vuotiaan Lil’ Romeon sijoitus oli helpossa B:0-luokassa yhdeksäs (459,5 pistettä/61,267 %).

– Kokonaisuutena emme päässeet ihan siihen, mihin olisin toivonut. Minuakin kyllä jännitti hieman pitkästä aikaa, kun oli paljon ystäviä katsomassa, Eerola myönsi.  HäSa

Asiasanat

Menot