Uutiset

Kaatuneet puut työllistivät pelastuslaitoksia Etelä-Suomessa

Etelä-Suomen pelastuslaitoksia työllistivät yön aikana sähkölangoille kaatuneet puut. Noin tuhat Vattenfallin asiakastaloutta oli sähköttä Hämeessä ja Keski-Suomessa. Aamuun mennessä lähes kaikki viat oli korjattu.

Fortumin verkkoalueella oli aamulla vielä noin tuhat asiakasta ilman sähköä. Pahimmillaan sähköt olivat maanantai-iltana poikki 9000 asiakkaalta.

Etelä-Suomea riepotelleet tuulet ovat vähitellen hellittämässä. Päivystävä meteorologi Soili Salmi Ilmatieteen laitokselta kertoo, että tuulennopeus voi kohota kaikilla merialueilla vielä 14-16 metriin sekunnissa. Myrskynopeuksia ei kuitenkaan enää tänään ole luvassa.

Myös maa-alueilla tuulet ovat heikkenemään päin. Tuuli puhalsi yöllä merialueilla pahimmillaan puuskissa 23 metriä sekunnissa ja rannikolla 14 metriä sekunnissa.

Kova tuuli haittaa yhä pika-alusten liikennöintiä Suomenlahdella. Tallinkin lähtöselvityksestä kerrotaan, että kaksi Helsingistä ja yksi Tallinnasta lähtevä aamun vuoro on jouduttu perumaan. Myöhemmistä vuoroista päätetään, kun päivän tuuliolosuhteet alkavat tarkemmin selvitä. (HäSa, STT)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic