Uutiset

Kabinetin kautta saatu liigapaikka tuntuisi sääliltä

Puolitoista minuuttia jäljellä, ja Iiro Nurminen purkaa pallon omasta päädystä. Teemu Metsälä syöksyy täydellisellä ajoituksella tilanteeseen ja siirtää pelivälineen SalBan maaliin.

Metsälän illan kolmas osuma herättää toivon Steelersin mustien paitojen sisällä. Kirittävää on enää yksi maali.

Se on kuitenkin liikaa. Salibandyliigan paikkaansa puolustavat raumalaiset eivät enää suostu hellittämään otettaan vaan lyövät pallon kahdesti tyhjiin.

Numeroin 8–5 (2–2, 3–1, 3–2) irtoava voitto varmistaa sen, että Raumalla pelataan tulevallakin kaudella liigapelejä. SalBa pystyi torppaamaan Steelersin nousuhaaveet suoraan kolmessa pelissä.

– Ei jää jossiteltavaa, jos voitot ovat kolme–muna. Peli on puhunut, SalBa on paikkansa ansainnut, Steelersin valmentaja Jani Järvinen myönsi.

Tarinan kulku oli samanhenkinen kuin joukkueiden tiistaisessa kohtaamisessa Hämeenlinnassa. SalBa määräsi ensin tahdin täysin, mutta sitten Steelers nousi mukaan Metsälän osumilla.

Hämeenlinnalaiset olivat päättäneet myydä nahkansa kalliisti.

– Vanha mummo sanoi mulle eilen Prismassa, että olitte kovin pelokkaita siinä pelissä. Se oli aikamoinen sytyke. Ajattelin, että jumalauta, ei meille mummot vittuile, Järvinen latasi lehdistötilaisuudessa.

Steelersin tunnelmat huikeista divarifinaaleista lakastuivat hetkessä. Liigajoukkue osoittautui pallovarmemmaksi ja pelinopeammaksi.

Tilanteista, joissa Steelersin pelaajat olivat divarikamppailuissa tottuneet lyömään pallon verkkoon, loppuikin nyt aika kesken.

– Hirveä pettymys. Ärsyttää. Se on varmaan luonnollista tässä kohtaa, Järvinen mietti.

Aivan välttämättä liigaportteja ei Steelersiltä vielä kiinni lyöty. Tapanilan Erän ja Viikinkien fuusioituminen yhdeksi seuraksi on avaamassa Salibandyliigasta yhden paikan, jonka täyttämisestä ei ole vielä päätöstä tehty.

– Ei ole mitään käryä ainakaan meillä. Aina olen tosin ollut sitä mieltä, että pelaamalla sellaiset paikat pitää saada, Järvinen totesi.

– Jos meille se paikka annetaan, niin varmasti kirkuen otetaan vastaan. Mutta onhan se siinä kohtaa säälistä annettu.

Omasta tulevaisuudestaankaan Järvinen ei ole varma. Hänellä on sopimus Steelersin edustusjoukkueen valmentamisesta, mutta…

– Katsellaan nyt. En tiedä. Tämä kausi pitää ainakin huuhtoa pois, hän sanoi.

– Jos jäädään Divariin ja jengi hajoaa, niin jaksanko enää lähteä rakentamaan?

Järvinen tietää realiteetit. Paikalliskilpailija Lammin Salibandy pelaa varmasti liigatasolla, ja se kaipaa vahvistuksia. Lähin paikka etsiä niitä on Steelersin koppi.

– Sanoin jo kopissa, että odottakaa nyt se kabinetin päätös ennen kuin menette Lammille. Mutta ei me kenenkään tiellä väkisin ruveta seisomaan. HäSa

 

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic