Uutiset

Kadonneiden tyttöjen arvoitus

Toijalassa pedofiiliskandaali. Kymmenisen tyttöä toimitettu tuntemattomaan paikkaan uhkailulta turvaan. Hyväksikäyttäjiä useita.

Siinä suomalaisen median levittämiä uutisia.

Totta kai koko Suomi oli skandaalista kauhuissaan.

Kuinka on mahdollista, että härski joukko miehiä voi pyörittää rinkiään vuosikaudet vain hieman yli 8 000 asukkaan pikkukaupungissa? Kukaan ei huomaa mitään, vaikka mukana kuvioissa ovat huumeet ja totta kai myös saatananpalvonta!

Mikä ihmeen helvetin esikartano Toijala oikein on? Siellä asuu kaiketi välinpitämättömiä ja/tai sokeita äitiä ja isiä, koska pedofiileihin ei kukaan kiinnitä huomiota.

Kummaa väkeä ovat kaupungin viranomaisetkin. Opettajat eivät huomaa mitään poliisista puhumattakaan. Lopulta, noin viikko sitten, kaupungin sosiaalijohtaja paljastaa pedofiilit.

Poliisi on tutkinut ”Toijalan pedofiiliskandaalia” monta päivää ja tulos on toistaiseksi tämä: yksi aikuinen mies on pidätetty ja hyväksikäytettyjä on kaksi.

Jos kahta alaikäistä tyttöä on käytetty seksuaalisesti hyväksi, asia on toki vakava. Mutta kyse on vallan muusta kuin pedofiiliskandaalista, pedofiiliringistä, huumeista, saatananpalvonnasta ja kymmenen tytön hyväksikäytöstä.

Koska Suomessa on aiemmin syntynyt edes suunnilleen Toijalan mitalla melua tiedoista, joissa on vain siteeksi totta?

”Toijalan pedofiiliskandaali” on kutistumassa raskaan sarjan uutisankaksi.

Perätöntä uutista voi hyssytellä tyyliin ”sehän olisi voinut olla totta” ja ”nythän kodit joutuvat puhumaan tärkeästä asiasta”.

Suomessa on riittävästi todellisia ongelmia ja murheita. Ei niitä ainakaan toistaiseksi tarvitse ryhtyä tyhjän päälle rakentamaan.

Mitä ajattelevat murrosiän kynnyksellä olevat lapset ja murrosikäiset nuoret ”Toijalan pedofiiliskandaalin” varjossa? Kuka pelkää, kuka ihmettelee miksi isot ihmiset puhuvat perättömiä.

Varsinkin vakavien asioiden kanssa tulisi pysyä totuudessa.

Kaikenlaista voi sattua. Kyllä, mutta Toijalan tapauksessa sattui aivan liikaa. Miksi kukaan ei oikaissut niin pian kuin mahdollista vääriä tietoja?

Kukaan tarkoittaa tässä tapauksessa poliisia, koulutoimenjohtajaa, sosiaalijohtajaa ja kaupunginjohtajaa.

Jonkun olisi pitänyt ratkaista kadonneiden tyttöjen arvoitus. Jos vähintään kymmenen peruskoulua käyvää tyttöä olisi viety turvaan, he eivät voi käydä koulua Toijalassa.

Turvaan viety koululainen jättää jälkeensä tyhjän pulpetin. Toijalan viranomaiset eivät ”skandaalin” keskellä ymmärtäneet laskea edes kuinka monta oppilasta on poissa koulusta saati selvittää, mikä on poissaolojen syy.

Suomalaisen media on turha pestä käsiään uutiskuplasta. Vain ja ainoastaan lehdistö vastaa välittämiensä tietojen totuudellisuudesta. Jos tieto on ollut virheellistä, jakoon on pantava oikeaa tietoa.

Kuka kuplasta maksaa laskun? Kaksi hyväksikäytettyä teinityttöä Toijalasta. He ovat ehkä elämänsä loppuun asti ”Toijalan pedofiiliskandaalin” uhreja.

Päivän lehti

3.8.2020