fbpx
Uutiset

Kadunvarsimainonta vaarantaa terveytesi - ja muidenkin terveyden

Joka viides brittiläinen miesautoilija myöntää keskittymiskykynsä herpaantuneen vähäpukeisia naisia suoraan silmille heittävän kadunvarsimainonnan takia. Joskus herpaantuminen on ollut niin syvää, että takaisin todellisuuteen palatessaan kuskit ovat huomanneet huristelevansa väärällä kaistalla.

Erityisen paljon vaaratilanteita ovat viime aikoina aiheuttaneet tuotemerkki Wonderbran mainoskyltit. Niissä komeilee huippumalli Eva Herzigova. Aina keskittymisen herpaantumiseen ei tarvita edes vähäpukeisia naisia. Kaikki jättikokoiset mainoskyltit ja myös joulukoristeet imevät kuskien huomiota pois liikenteestä.

Naiset ovat huomattavasta miehiä vähemmän kiinnostuneita kadunvarsimainoksista. Puolipukeisten miesten takia ainoastaan kymmenen prosenttia brittinaisista menettää liikenteessä keskittymiskykyään.

Liikennesuunnittelun ekspertti Mark Young sanoo, että kadunvarsimainonnan liikenteen sujumiselle aiheuttamia haittoja aliarvioidaan jatkuvasti.

– Kuskin tulisi käyttää kaikki resurssinsa ajamiseen. Täytyy miettiä sitäkin mahdollisuutta, että kadunvarsilta poistetaan kaikki turha informaatio, Young mietiskelee.

Jos kadun- tai tienvarsimainoksessa keikistelevä Eva Herzigova varastaa 100 kilometrin tuntinopeutta huristelevan herran huomion viidenkin sekunnin ajan, niin siinä ajassa kuski ehtii ajella huonosti keskittyneenä jo jalkapallokentän päästä päähän.

STT

Nainen yritti lähteä tupakalle lentokoneesta

Tupakanhimo voi ajaa epätoivoisiin yrityksiin savuttomilla lennoilla. Australialaisessa oikeusistuimessa käräjöitiin maanantaina ranskalaisnaista vastaan, joka yritti avata ilmassa olleen lentokoneen hätäuloskäynnin päästäkseen tupakalle.

Naisen oli tarkoitus matkustaa Hongkongista Australiaan lauantaina. 34-vuotias matkustaja oli jo ennen koneeseen nousemistaan lääkinnyt lentopelkoaan unilääkkeillä ja alkoholilla.

Lentoemännät pysäyttivät naisen tämän ollessa ropeloimassa koneen ovea. Nainen kärsii asianajajansa mukaan lentopelosta ja unissakävelystä eikä muista tupakkatauolle lähdöstään mitään.

STT

Menot