Uutiset

Kahdeksas pari ratkaisi

Kuusitoista yritystä ja vain yksi onnistuja – Jarkko Ruutu.

Jokereiden hämmentäjä ratkaisi voittomaalikilpailun kahdeksannessa parissa joukkueelleen jaossa olleen toisen jääkiekon SM-liigapisteen. Ruutu sai HPK:n maalissa mainiosti pelanneen Mika Järvisen polvilleen valelaukauksella ja laukoi kiekon komeasti verkkoon. Teemu Rautiainen ei onnistunut omalla vuorollaan Eero Kilpeläisen ohittamisessa ja Jokerit pääsi juhlimaan voittoa.

Voittomaalikilpailu oli Järvisen ja Kilpeläisen välinen taistelu. Maalivahdit selvittivät ennen Ruudun onnistumista yhteensä neljätoista yritystä. Kerhosta lähimpänä oli Mathias Porseland, jonka laukaus pomppasi tolpasta takaisin kentälle.

HPK:lla vahva alku

HPK oli ottelun ensimmäisessä erässä erinomainen. Se vyörytti peliä Jokereiden päätyyn ja sai estettyä helsinkiläisten hyökkäyspelin. Maalinteossakin Kerho onnistui kaksi kertaa. Antti Ropon avausmaali tuli komean hyökkäyksen päätteeksi, ja Niko Nieminen suti maaliviivalta Kerhon 2-0-maalin ylivoimalla.

-Olimme ensimmäistä kertaa pelin päällä ja voitimme maalipaikat 23-11. Ensimmäinen erä oli varmaan parasta minun aikanani, kommentoi HPK:n päävalmentaja Timo Lehkonen.

Toisessa erässä peli tasoittui ja Jokerit pääsi tasoihin. Teuvo Teräväinen karkasi Jukka Laamaselta läpiajoon ja kymmenen minuuttia myöhemmin Ben Eaves ohjasi ylivoimalla tasoituksen.

-Toisessa erässä meillä oli teemana, ettei Jokerit saa yhtään läpiajoa tai 2-1-hyökkäystä ja hupsis, sieltä tuli heti läpiajo. 2-1-maalin jälkeen kentällä oli uusi pallopeli. Toinen oli ylivoimamaali ja niitähän välillä sattuu. Toinen erä meni meiltä vähän ohi.

Ylivoimalla mahdollisuus

Kolmannessa erässä HPK oli lähempänä maalintekoa, mutta Kilpeläinen pelasi Jokereiden maalissa hyvin.

– Kolmannessa ja jatkoerässä teimme hyvän työmäärän ja olisimme ehkä ansainneet yhden maalin lisää. Harmittaa, että saimme vain yhden pisteen. Matsi oli kuitenkin hyvä ja olen siihen ihan tyytyväinen. Sanoin joukkueelle pelin jälkeen, että jos tällä tavalla pelaamme, saamme myös pisteitä kasaan, Lehkonen mietti.

Kerho pääsi yrittämään voittomaalin tekemistä kolmannessa erässä kahdesti myös ylivoimalla, mutta tuloksetta. Lehkonen jakoi tunnustusta myös vastustajan alivoimalle ja Kilpeläiselle.

-Jokereiden alivoima oli erittäin hyvää ja uhrautuvaa. Siihen vielä päälle maalivahtipäälle, joten ei niitä paljon tule. Maalipaikkoja saimme kahdeksan, ja se on ihan riittävästi. Välillä se menee ja välillä ei, Lehkonen muistutti.

HPK:n nelosketjua viime aikoina hyvin johtanut Otto Paajanen ei ollut lauantaina tyytyväinen omaan esitykseensä.

-Joukkueen pelasimme aika hienon pelin ja olisimme ansainneet voiton. Sihvosen ja Sallisen kanssa on hyvä pelata. Kumpikin on nopea ja vahva ja tekee kovaa töitä kulmissa. Itse yritän vähän katsella ja antaa heidän pyöriä kulmassa. Tänään ei ollut ehkä ihan paras ilta varsinkaan minulla. Ei voi olla tyytyväinen, Paajanen sanoi.

HPK jatkaa liigapelejä tiistaina Jyväskylässä JYPin vieraana. (HäSa)

Mainos