fbpx
Uutiset

Kahdella joukkueella SM-sarjaan

Hämeenlinnalainen Linna Rugby Club ylsi tavoitteeseensa korkojen kera lauantaina päättyneellä SM-sarjakaudella.

Ensimmäistä kauttaan vauhdikkaan lajin pääsarjassa pelannut LRC:n miesten joukkue saalisti alkuhankaluuksien jälkeen kolme voittoa ja yhden tasapelin, jolla heltisi yhdeksän joukkueen sarjassa kuudes sija.

Vasta vajaan vuoden kasassa ollut LRC:n naisten joukkuekin on jo ennättänyt väläytellä osaamistaan. Linnan Neidot voitti lauantaina seitsemän pelaajan joukkueilla pelatussa harjoitusottelussa Kuopion selvin 39–0-luvuin. Ensimmäiset viralliset sarjapelit ovat vuorossa tulevana talvena, jolloin joukkue osallistuu Talviseiska-sarjaan.

– Talvisarja jatkuu keväällä myös ulkokentillä. Kesään mennessä tavoitteenamme on saada riveihimme lisää pelaajia ja osallistua viidellätoista pelaajalla pelattavaan SM-sarjaan, suunnittelee LRC:n naisten joukkueenjohtaja Satu Hakala.

Naisten ringissä on parisenkymmentä pelaaja, joista aktiiveja on noin 15.

– Kaikki eivät tietenkään aina pääse harjoituksiin ja peleihin. Sen takia kaipaamme riveihimme pian lisää väkeä, sillä täydessä kokoonpanossa saa olla 23 pelaajaa (15+8 vaihtopelaajaa).

– Porukasta löytyy pelipaikka kaikenkokoisille tytöille. Pienet ovat nopeita ja isot vahvoja. Laji sopii varsinkin sellaisille leideille, jotka tykkäävät ottaa kentällä kontaktia ja rymytä menemään, Hakala kuvailee.

Hakala pelaa joukkueessaan seiskapeleissä keskushyökkääjänä. SM-sarjakokemustakin Hakalalle on jo kertynyt, sillä hän on pelannut etupelaajana Tampereen ja Helsingin joukkueissa.

LRC:n miesten joukkueella on takanaan hyvä kausi SM-sarjassa. Kaukaa ei lopulta liipannut, ettei joukkueen kausi jatkunut välierissä.

Kauden avausottelu hallitsevaa mestarijoukkue Helsinki Rugby Clubia vastaan ei kuitenkaan vielä luvannut hyvää. Seuran puheenjohtaja ja itsekin kentällä ryskäävä Jens Willadsen muistelee sarja-avausta kauhulla.

– Se matsi oli aikamoista turpajuhlaa, mutta sen jälkeen ryhdyimme tekemään kovasti töitä uusiseelantilaisen valmentajamme Raymond Dicksonin johdolla ja sehän tuotti tulosta. Ammattivalmentaja otti porukan hienosti haltuunsa ja loppukaudesta homma alkoi jo sujua. Minäkin olin vielä ensimmäisessä matsissa 50 minuutin kunnossa, mutta syksyllä kunto riitti jo 80 minuutin peliin, Willadsen muistelee.

LRC:n vahvat otteet ovat kiirineet myös maajoukkuevalmentajille. Seuraavalle maajoukkueleirille on ehdolla jo useampi hämeenlinnalaispelaaja.

– Kapteenimme Kalle Välimäki ja Avea Avea ovat jo kokeneita maajoukkuemiehiämme, mutta nyt odottelemme muutaman uudenkin kaverin nousua rinkiin, Willadsen sanoo.

Willadsen uskoo LRC:n värien olevan hyvin esillä ensi kaudella.

– Lähes koko tämänvuotinen miehistömme jatkaa ensi kaudella. Samoin valmentajamme. Miesten joukkueen rohkeana tavoitteena on yltää finaalipeleihin ja naisten joukkueen lyödä itsensä läpi ja hankkia kokemusta SM-sarjassa. Aiomme myös tehostaa junioritoimintaamme, sillä sitä kautta saamme tässäkin lajissa uusia harrastajia. Hienoa on myös se, että menossamme ovat mukana myös Hämeenlinnan kaupunki ja muut yhteistyökumppanimme, Willadsen muistuttaa. HäSa

Asiasanat

Menot