Uutiset

Kahden erän takaa Suomen cupin loppuotteluun

HPK:n lentopallojoukkue järjesti kannattajilleen jännittäviä hetkiä lauantaina Elenia-areenassa pelatussa Suomen cupin välieräottelussa LP Kangasalaa vastaan. Joukkue aloitti ottelun nihkeästi, mutta nousi kahden tappioerän jälkeen makeaan 3–2 (22–25, 24–26, 25–20, 25–23, 15–4) -voittoon ja kohtaa cupin finaalissa sunnuntaina salolaisen LP Viestin.

Koko kauden mainiosti pelannut Kerho oli välillä todella lirissä Kangasalan kanssa. Vastustajan hyvät syötöt ja vahva hyökkäyspeli tuottivat tuskaa varsinkin tappioerissä. Hyvin Kerho onnistui kuitenkin lopulta kaivamaan voittoon tarvittavan tsempin.

Ratkaisevassa viidennessä erässä HPK pääsi todenteolla vauhtiin. Yleispelaaja Salla Karhun laitahyökkäykset ja keskipelaaja Michaela Madsenin kovat lyönnit upposivat hyvin Kangasalan kenttään. Myös hakkuri Piia Korhonen nosti tasoaan selvästi ottelun loppua kohden.

Madsen oli Kerhon tehopelaaja 21/+16 pisteen saldollaan. Korhonen ylsi puolestaan lukuihin 18/+10.

Madsenin hurjat tuuletukset pääsivät valloilleen oikein kunnolla vasta päätöserässä.

– Kiukkuisena pelaan yleensä aina hyvin. Katjakin (passari Kylmäaho) innostui heittelemään hyviä passeja juuri oikeaan aikaan, Madsen nauroi.

Kerhon peli yskähteli välillä pahasti, mutta Madsen muistutti, että myös Kangasalla oli todella vahvoja jaksoja.

– Vastustaja syötti alussa todella pahoja, mutta sitten aloimme saada palloja ylös keskeltä kenttää. Myös huonoista nostoista alkoi tulla pinnoja.

– Onneksi meillä on ollut muutama viiden erän peli, joista olimme oppineet jotain. Olemme nyt myös todella kovakuntoinen joukkue, jolla riittävät energiat pitkiinkin peleihin. Kangasala sen sijaan taisi tällä kertaa vähän väsähtääkin, Madsen arveli.

Kerhon ja LP Kangasalan välierä oli myös dramaattinen kamppailu. Avauserässä Kangasalan yleispelaaja Henna Salomäki loukkasi pahan näköisesti polvensa. Kerhon rivit harvenivat puolestaan neljännessä erässä yleispelaaja Anna Borichevan nilkan muljahdettua. Molemmilla pelaajilla saattaa olla edessään pitempikin huili pelikentiltä.

HPK:n päävalmentajalle Luca Chiappinille lauantain pitkä peli järjesti mietittävää. Sunnuntain finaalivastustaja LP Viesti selvisi omasta välierästään (turnauksen avausottelu) OrPoa vastaan kolmessa erässä ja pääsi hyvissä ajoin valmistautumaan cupin loppuhuipennukseen.

– Nyt pitää katsoa, keitä pelaajia minulla on käytössäni seuraavassa pelissä. Tämä oli kova kamppailu, joka oli meille erittäin hyvä testi. Kaikki pelit ovat erilaisia, ja nyt saattoi olla hyväkin juttu, että jouduimme venymään kovasti, Chiappini pohti.

Chiappini huokaili tyytyväisenä heti pelin päätyttyä.

– Tärkeintä oli kuitenkin voitto. Onnistuimme myös parantamaan peliämme kohti loppua ja saimme lopulta kokoon 21 torjuntaa. Neljännessä erässä Kangasalan esitys myös vähän heikkeni. Michaela Madsen oli taas todella vahva, Chiappini jutteli.

LP Kangasalan pistekuningatar oli ukrainalainen yleispelaaja Yevgeniya Nyukhalova. Hän takoi 26 pistettä (+10). HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

19.10.2020

Fingerpori

comic