Uutiset

Kahden maalin johto karkasi taas käsistä

Voittamisen kynnys on ollut vielä liian korkea FC Hämeenlinnalle. Kahden maalin etumatka on lähtenyt lapasesta kaksi kertaa, sarja-avauksessa Raumalla ja sunnuntain kotiavauksessa Pullerin tekonurmella.

Raumalla FC Hämeenlinna hävisi, mutta hyisestä kotiavauksestaan se sai sentään yhden pisteen. Ottelu turkulaista ÅIFK:ta vastaan päättyi 2–2 (2–0) -tasapeliin.

Kaikki näytti hämeenlinnalaisittain valoisalta tauolla, vaikka vettä satoi, kädet olivat kohmeessa ja varpaita paleli. Jere Suomalainen oli nimittäin vienyt kahdella nätillä maalillaan FC Hämeenlinnan 2–0-johtoon.

Ensimmäiseen maaliinsa Suomalainen sai syötön vasemmalla laidalla hääränneeltä Eetu Kolulta. Toiseen teki esityön kovasti koko ajan yrittänyt Xhedet Zeqiri.

Ulosajo käänsi pelin

Toisenkin jakson kotijoukkue aloitti ihan miehekkäästi, eikä sillä ollut mitään hätää. Ykskaks se hätä sitten tuli.

Hämeenlinnalaisten puolustuksen johtotähti Aleksi Topinoja sai varoituksen, kun ottelua oli pelattu 65 minuuttia. Siitä varoituksesta ei voi syyttää erotuomari Marko Lindbergiä.

Kolme minuuttia myöhemmin Lindberg oli kuitenkin niin kotijoukkueen kuin kotiyleisönkin sylkykuppi. Hän vihelsi ÅIFK:lle tosi heppoisen rankkarin ja nosti sekä keltaisen että heti perään punaisen kortin Topinojalle.

Alban Ferati toi turkulaiset pilkulta maalin päähän. Tasoituksen aika oli, kun lisäaikaakin oli pelattu minuutti. Mainiosti pelannut nopea Hushyar Aftab sai pallon toisen kerran FC Hämeenlinnan maalivahdin Juha Tuomen taakse.

Läheltä liippasi sekin, ettei kotiavaus tuonut toista tappiota FC Hämeenlinnalle. ÅIFK:n Jeremias Kaaren näpsäkästä saksipotkusta pallo putosi yläriman päälle ja meni siitä yli maalin.

Tuomarille sittiä

Ottelun erotuomari Lindberg oli helisemässä alusta loppuun. Kieltämättä Lindberg oli kovin linjaton. Häntä moittivat sekä omat että vieraat.

– Surkuhupaisia tuomioita. Punainen kortti tuollaisesta tilanteesta. Rankkarin vielä jotenkin käsitän, mutta ulosajo siitä, ihmetteli FC Hämeenlinnan valmentaja Jussi Pellikka.

– Helppo pilkku, myönsi ÅIFK:n valmentaja Stefan Strömborg Pellikalle pelin jälkeen.

– Hiljaiseksi vetää. Ja oliko se niiden toinen maali paitsio, Pellikka vielä aprikoi.

Hän sanoi, ettei tasapeli oikein tyydytä, kun kahden maalin johtoasema lähti käsistä. Toisaalta…

– Hyvä piste, kun pelasimme vajaalla.

FC Hämeenlinnan avainpelaajista Jussi Heikkinen joutui jättämään leikin kesken tauolla. Eero-Matti Auvinen oli puolestaan poissa kuumeen takia.

– Kuusela (Toni) paikkasi Auvisen kuitenkin hyvin, kehaisi Pellikka, joka nosti omistaan aiheellisesti esiin kaksi maalia tehneen Suomalaisen.

Hämeenlinnan Kakkosen avausta seurasi 133 katsojaa, joita ei keli hemmotellut. Sade alkoi vartti ennen peliä ja loppui vähän ennen kuin peli. (HäSa)

Asiasanat