Uutiset

Kahden minuutin tehoisku

Viimeiselle viikolle jäi jännitettävää.

HPK piti huolen siitä, että sen kannattajat saavat jännittää loppuun asti, pääseekö Kerho tällä kaudella jääkiekkoliigan pudotuspelien villi kortti -kierrokselle. Lauantaina HPK otti kuudennen peräkkäisen voittonsa kaatamalla Ritariareenassa Tampereen Tapparan maalein 4–1 (3–0, 0–0, 1–0).

Kerho karkasi tavoittamattomiin jo ensimmäisessä erässä. Se teki kahden minuutin ja 11 sekunnin aikana kolme maalia. Otto Paajanen laukoi kiekon kahdesti Tapparan maaliin, ja kerran onnistui Teemu Rautiainen. Se riitti myös Tapparan maalissa aloittaneelle Juha Metsolalle, joka teki tilaa Andy Chiodolle.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen kehui aiheesta omiensa alkua.

– Silloin pitää kehua, kun on sen paikka. Olimme tänään pelinopeudessa selvästi Tapparaa parempi. Käänsimme peliä ja puolustimme keskustaa hyvin. Teimme ansaitusti kolme maalia ja otimme johdon, Arvonen sanoi.

Kerho meni kolmannessa erässä jo neljän maalin karkumatkalle, kun Petteri Nikkilä onnistui Juha Kiilholman oivasta syötöstä ohittamaan Chiodon. Juuse Saroksen nollapeli meni rikki vasta ottelun lopussa, kun HPK hölmöili itsensä kahden pelaajan alivoimalle. Nick Bailen laukoi Tapparan ainoan maalin siniviivalta.

– Jos oikein negatiivista hakee, hölmöt jäähyt omista tyhmistä virheistä vähän harmittavat. Meillä ei ole vielä kärsivällisyyttä pelata johtoasemassa, mutta se menee myös nuoruuden piikkiin. Olen kuitenkin hemmetin tyytyväinen. Hengitämme edelleen. Ryhmä taistelee joka hetki. Vielä on kaksi peliä jäljellä ja ensi torstaina katsotaan, missä mennään, Arvonen sanoi.

Suupielet ylöspäin

Kerhon lauantain tehomies Otto Paajasta voitto ja kaksi maalia lämmittivät.

– Suupielet kääntyvät tietysti ylöspäin. Tappara on kova joukkue ja onnistuimme ottamaan kolme pistettä. Vielä, kun sain itse onnistumisia, niin totta kai se hymyilyttää, Paajanen sanoi.

Ottelun avauserässä sattui ja tapahtui urakalla. Kerhon kolmen maalin lisäksi erän jo loputtua nähtiin nokkapokka, jonka seurauksena Tapparan Josh Green sai väkivaltaisuudesta 5+20 minuuttia, Nick Bailen samasta syystä kaksi minuuttia ja Kerhon Jyri Niemi niin ikään väkivaltaisuudesta 2+10 minuuttia.

– Tunnetta oli paljon ja yleisöä hienosti paikalla. Oli hieno pelata, Paajanen myönsi.

HPK:n ja Tapparan peli alkoi tuntia aikaisemmin kuin Ilveksen ja Bluesin kohtaaminen Tampereella. Hakametsästä kiiri heti pelin jälkeen tieto myös HPK:n pelaajien korviin, että Blues johti 3–0 ja voitti lopulta 4–2. Se tarkoitti sitä, että HPK kiristi eron Ilvekseen kolmeen pisteeseen, kun kummallakin joukkueella on kaksi ottelua runkosarjaa jäljellä. HIFK:hon HPK:lla on matkaa neljä pistettä ja joukkueet kohtaavat päätöskierroksella Ritariareenassa.

– Tarvitsemme muidenkin apua, että pääsemme pudotuspeleihin. Nyt näköjään apuja muilta saamme. Omat pelaamme samalla tavalla kuin tähän asti – rennosti ja yhdessä pelaten. Kaikkemme annamme kahdessa viimeisessäkin pelissä, Paajanen mietti.

Rautakorpi ei selitellyt

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi piti joukkueelleen pitkän puhuttelun ottelun jälkeen. Medialle hän ei tappiota selitellyt.

– Ihan ensimmäiset vaihdot olivat meiltä hyviä. Saimme painettua pelin vastustajan päätyyn, mutta maalit tulivat sitten peräkkäin. Ne olivat kieltämättä aika halpoja kaikki. Jostain tietysti kertoi. HPK oli hyvä ja ansaitsi voittonsa, ja ero kentällä oli varmaankin numeroiden luokkaa, Rautakorpi summasi. (HäSa)

Asiasanat