Uutiset

Kahta miestä seurataan

Jääkiekon Liigassa pelaavan Hämeenlinnan Pallokerhon puolentoista viikon mittainen maaottelutauko päättyy tiistaina. Kerho kohtaa kotihallissaan Ritariareenassa Tampereen Ilveksen.

Tiistain kamppailu on kahdelle kerholaisille poikkeuksellisen jännittävä kamppailu. Puolustaja Marko Tuulola, 42, ja keskushyökkääjä Antti Kerälä, 26, pelaavat nimittäin kauden ensimmäiset ottelunsa HPK:n paidassa. Tuulola palaa tositoimiin noin kahdeksan kuukauden mittaiselta sairauslomaltaan. Kerälä puolestaan siirtyi tauon aikana kasvattajaseuraansa KalPasta. Edellisen kerran mies pelasi HPK:ssa kaudella 2008–2009.

Tuulolalta operoitiin toukokuussa olkapää ja kevyen harjoittelun Liigan ikäpresidentti pääsi aloittamaan kesän lopulla. Vasta kolmisen viikkoa Tuuksi on kuitenkin päässyt treenaamaan täysillä.

– Kuntoutuminen eteni ihan aikataulussa ja olkapää on nyt ihan kunnossa. Paluu kaukaloon on silti todella haastavaa, sillä joukkueen muut miehethän ovat pelanneet jo koko alkukauden. Ihan rutiinivaihtoja tuskin pystyn heti vetelemään. Harjoituksissa olen jo mennyt kovaa, mutta peleissähän ei vaihtoon pääse heti kun haluaa, Tuulola muistuttaa.

Tuulola uskoo suurimpien paineiden katoavan jo ensimmäisen vaihdon jälkeen.

– Jos ei yhtään jännittäisi, niin eihän sitä olisi silloin edes valmiina palaamaan, Tuulola nauraa.

Tauolta palaavalla Kerholla on edessään jälleen kolmen ottelun viikko. Tiistain Ilves-ottelun jälkeen joukkue kohtaa torstaina Tampereella Tapparan ja lauantaina kotikaukalossaan Jokerit.

– Siihenkin on varauduttu, että en pysty ihan kaikkia viikon otteluita vielä pelaamaan, Tuulola sanoo.

Tuulola pelaa tiistaina Antti Bruunin pakkiparina.

Kerälä pääsi vauhtiin maanantaina

Antti Kerälä harjoitteli uudessa joukkueessaan ensimmäisen kerran perjantaina. Vielä tuolloin meno oli tunnustelevaa, mutta maanantaina sentteri pääsi jo kunnon vauhtiin. KalPassa Kerälä harjoitteli viimeksi A-nuorten mukana.

– Kyllä nyt oli kaukalossa taas ihan eri tempo. A-junnuissa on enemmän kiertoja ja seisoskelua, Kerälä pohtii.

Kerälä ennätti pelata KalPassa vain 12 liigapeliä.

– Kovasti odottavalla mielellä tässä ollaan, sillä edellistä ottelusta on todellakin jo jonkin aikaa. Vähän paluu Kerhoon jännittääkin, sillä katsomossa on varmasti tuttuja, Kerälä arvelee.

Numerolla 22 pelaava Kerälä on johtanut harjoituksissa ketjua, jonka laidoilla pelaavat Jesse Saarinen ja Borna Rendulic. Sama kolmikko nähdään todennäköisesti myös tiistain ottelussa.

Tahti parani loppuviikosta

Liigan tyvipäähän vajonnut HPK kaipaa kovasti pisteitä. Joukkue aloitti marraskuun kahdella tappiolla (JYP ja Kärpät), mutta Kerhon valmentajatiimiin kuuluvan Vesa Viitakosken mukaan viimeiset harjoitukset lupaavat parempaa.

– Meillä on takana hyvä harjoitusviikko. Tiistaina oli palaveri ja oheisharjoitukset, keskiviikkona ja torstaina vedimme kahdet treenit ja vielä perjantaina yhdet. Tekemisen taso parani kohti tauon loppua, eikä meno ollut pakkopullaa kuten usein tahtoo olla, Viitakoski kuvailee.

Viitakoski ei vielä maanantaina paljastanut joukkueensa Ilves-ottelun kokoonpanoa.

– Meillä on nyt kolme ylimääräistä hyökkääjää ja sen takia miehistö elää varsinkin hyökkäyksen osalta. Toisaalta kolmen pelin viikolla on hyvä, että on ylimääräisiäkin miehiä.

– Pakeista Jyri Niemen ja Juuso Vainion pelaaminen on epävarmaa. Niemi loukkasi itseään keskiviikon harjoituksissa ja Vainio sai jonkinlaisen tällin nuorten maajoukkuepelissä Ruotsia vastaan. Maalivahdeista molemmille on luvassa pelejä viikon varrella, Viitakoski lupaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic