Uutiset

Kahvi alkaa jo tuoksua

Mika Partanen ja Jenna Kankaanpää viittelöivät Fredrika-talon ulkopuolella ja kertovat kilvan, mitä talon Palokunnankadun puolelle on tulossa.

Fredrika-taloon on nimittäin tulossa Partasen uusi yritys, Cafe Hoffi.

-Tuohon tulee ovi ja pengerrykselle tulee kymmenpaikkainen terassi, Partanen esittelee umpinaista seinää.

Sisällä Partanen houkuttelee rakennuksen tunnelmaa esille. Hän innostuu selventämään, minkälaista porukkaa talossa oikein majailee ja keitä sinne on vielä tulossa.

-Lankamyymälästä pääsee kahvilaan käytävää pitkin, jonka varrelle tulee pieniä luovan alan yrityksiä. Kahvilaan tulee Korttien talon henkinen huone, jossa aiotaan myös myydä paikallisia kortteja.

Talon ylemmissä kerroksissa on jo useita luovan alan yrityksiä.

-Kortit sopivat talon henkeen, Kankaanpää lisää.


Anniskelua kolmessa huoneessa

Vielä kuukausi sitten kahvilan tiloissa oli maalattia.

-Remontin pitäisi olla valmis toukokuun loppuun mennessä ja sen jälkeen meillä on pari viikkoa aikaa sisustaa kahvila avajaiskuntoon.

Kaksikko maalailee mielikuvissaan keskeneräiseen valkoiseen tilaan baaritiskiä, valtavaa holvikaari-ikkunaa ja sataa asiakaspaikkaa kolmessa huoneessa.

-Palvelemme talon yrittäjiä, kadulla kulkijoita ja vaikka viereisen linja-autoaseman bussin odottajia, Partanen luettelee.

Kesän ajan kahvila on auki iltakahdeksaan.


Luomua ja reilua kauppaa

Kankaanpään mukaan tarjolle tulee muun muassa erikoiskahveja ja itse leivottuja tuotteita. Kahvilaan on haettu myös a-oikeuksia.

Oluttakin myydään, mutta olutravintola Birgerin omistaja Partanen toteaa, ettei kahvilasta ole tarkoitus tehdä olutravintolaa.

-Arvostamme vihreitä arvoja, luomuvaihtoehtoja ja reilua kauppaa, Kankaanpää kertoo.

Partasen mukaan kahvilan avaaminen tuo lisää työpaikkoja samalla, kun Kankaanpää siirtyy Birgeristä Hoffiin.

Syksymmällä toiminta laajenee rakennuksen sisäpihalle.

-Haluamme järjestää kaupunkilaisia yhteen kokoavaa toimintaa niin sisäpihalla kuin kahvilassakin, Partanen vinkkaa, mutta ei vielä paljasta kaikkia saloja. (HäSa)

Päivän lehti

23.1.2020