fbpx
Uutiset

Kahvi kaunistaa - pankkitiliäkin

Näyttelijänä ja mallina kunnostautunut amerikkalainen Russell Christoff, 58, hämmästyi kaksi vuotta sitten melkoisesti ollessaan ruokakaupassa ostoksilla. Eräs samoissa puuhissa liikkeellä ollut nainen huomautti Christoffille, että tämä muistuttaa suuresti erään jättimäisen kahvifirman purkeissa komeilevaa hahmoa.

Christoff päätti saman tien katsoa, minkä sortin ukko siellä kahvipurkin etiketissä oikein hymyilee. Christoffin järkytys oli melkoinen, kun hän näki etiketissä komeilevan miehen olevan – ei kukaan muu kuin – hän itse.

Christoff otti asiasta selvää ja sai kuulla koristaneensa kahvipurkkeja 18:ssa maassa ja jo kuuden vuoden ajan. Christoff haastoi kahvijätin oikeuteen.

Viime viikolla kalifornialainen oikeusistuin teki päätöksensä. Kahvifirma joutuu pulittamaan Christoffille korvauksia hieman yli 12 miljoonaa euroa. Aivan ilmaiseksi hänen ei siis loppujen lopuksi tarvinnut kahvipurkkeja koristaa.

– Me luulimme, että meillä on oikeus käyttää hänen kuvaansa, kahvijätin tiedottaja Yasmeen Muqtasid perustelee edustamansa yhtiön merkillistä ja kallista etikettivalintaa.

STT

Marlon Brando sanoi ensin “ei”Kummisedälle

Marlon Brando kieltäytyi ensin moneen kertaan kuuluisasta roolistaan Kummisetä-elokuvan Don Corleonena, kertoo aikakauslehti Vanity Fair artikkelissaan.

– Elokuva kertoo mafiasta. Minä en lähde mukaan mafian ihannoimiseen, Brando oli todennut.

Viime heinäkuussa 80 vuoden ikäisenä edesmenneen Brandon pitkäaikainen ystävä, kirjailija Budd Schulberg kertoo, että lähipiiri suorastaan kerjäsi Brandoa lukemaan Kummisetä-kirjan.
Lopulta Brando antoi periksi aneluille ja tarttui opukseen.

– Mutta sitä jonkun aikaa luettuaan hän kerran muun muassa heitti kirjan kädestään ja sanoi: ‘Viimeisen kerran. Minä en lähde ylistämään mafiaa’, Schulberg muistelee.

Kuitenkin, kuin ihmeen kaupalla, näyttelijä muutti mielensä.

– Brando oli yhtäkkiä piirtänyt kulmakynällä itselleen viikset ja halusi kuulla, miltä hän näyttää.

Brandolle oli kerrottu, että hän näyttää hyvin paljon mafiapomolta. Tämän jälkeen Brando vielä kokeili lukuisia erilaisia viiksimalleja.

Marlon Brando palkittiin roolistaan Kummisetä-elokuvassa parhaan miesnäyttelijän Oscarilla.

STT

Eläinten laihdutusklinikka aloitti Britanniassa

Britanniassa avattiin keskiviikkona maan ensimmäinen eläinten laihdutusklinikka. Fat Camp eli Läskileiri -nimellä kulkeva klinikka avasi ovensa Liverpoolin yliopiston pieneläinsairaalan tiloissa.

Klinikalla on tarkoitus tutkia, miksi hemmotellut lemmikit yhä useammin saavat samoja elintasosairauksia kuin omistajansakin. Monet brittikissat ja -koirat kärsivät ylensyönnin aiheuttamista sairauksista kuten sokeritaudista, kihdistä ja jopa masennuksesta.

Klinikalle on tarkoitus ottaa hoidettavaksi lihavia, laiskoja ja masentuneita nelijalkaisia ympäri saarivaltakuntaa. Muutaman viikon hoitokuurin jälkeen omistajien on määrä saada takaisin hyväkuntoisia, laihtuneita ja iloisia elikoita.

Yli 40 prosentin Britannian kuudesta miljoonasta koirasta ja seitsemästä miljoonasta kissasta arvellaan olevan ylipainoisia.
STT

Etelä-Koreaan oma Hollywood

Etelä-Korea suosii kirjaimellisesti koreaa meininkiä. Nyt maahan perustetaan oma vastine Hollywoodille.
Pääkaupunki Soulin pohjoispuolelle kohoaa turistien vetonaula, jota kutsutaan Hallyuwoodiksi.

– Hallyuwood tulee lopulta luomaan itäaasialaisen kulttuurin, joka pärjää Hollywoodin johtamaa läntistä kulttuuria vastaan, muotoilee Kyonggin maakunnan kuvernööri Sohn Hak-kyu.

Hallyuwoodin rakentaminen alkaa lähikuukausina. Viihteen itäisen Mekan rakennuskulut nousevat jo alussa kahteen triljoonaan woniin (noin 1,5 miljardiin euroon).

Paikan vierailijat pääsevät ihailemaan aasialaisiin filmi- ja poptähtiin liittyviä muistoesineitä. Viihdekeitaan yleisö voi muun muassa kävellä korealaistähtien “Walk Of Famea”.

Noin 30 hehtaarin kokoisen Hallyuwoodin on määrä olla valmis neljässä vuodessa. Näin sen toivotaan houkuttelevan paikalle myös urheilufaneja, jotka tulevat vuonna 2008 naapurimaan Kiinan kesäolympialaisiin.

STT

Banderasin tanssitaidot puntariin

Filmitähti Antonio Banderasin taidot seikkailijan rooleissa on jo punnittu, mutta miten mahtaa mieheltä käydä tanssiminen. Tämä päästään näkemään piakkoin, sillä Banderas on pestattu pääosaan tanssijan elämästä kertovaan filmiin.

Tositarinaan perustuva leffa nimeltä Take The Lead kuvaa ammattitanssija Pierre Dulanen taivalta. Hän jätti ammattitanssijan uran opettaakseen lapsille tanssia New Yorkin kouluissa.

Filmin kuvaukset alkavat huhtikuussa Torontossa. Elokuvan ohjaa Liz Friedlander.

Jo ennen tanssirooliaan Banderas palaa valkokankaille naamiohemmona, joka viiltelee miekalla Z-kirjaimia. Legend of Zorro -filmin ensi-ilta on marraskuussa.

STT

Opinahjo kyllästyi nimeensä

Imagon merkitys näyttää nousevan yhä tärkeämmäksi. Näin voi päätellä siitäkin, että jenkkiläinen opinahjo haluaa vaihtaa vuosisatoja käyttämänsä nimen.

Bostonin pohjoispuolella sijaitseva arvostettu koulu sattuu olemaan nimeltään Governor Dummer Academy. Irvileukojen suussa nimi merkitsee Kuvernööri Typeryksen Akatemiaa.

Koulun rehtori Marty Doggett kuvailee muutosta “nimen jalostamiseksi”. Tosin vielä ei ole tietoa siitä, mihin muotoon nimi muuttuu. Sana “Dummer” jää siitä joka tapauksessa pois.

Koulu päätti muuttaa nimeään markkinointikonsulttien ehdotuksesta. Ehdotuksen mukaan vetovoimaisempi nimi takaisi koululle tasokkaat opiskelijat.

Kuvernööri Dummer oli 1700-luvulla kunnianarvoisa poliitikko Massachusettsissa.

STT

Menot