Uutiset

Kai Jahnsson vuoden…sotilasurheilija

Hattulalainen pistooliampuja Kai Jahnsson on vuoden 2012 paras sotilasurheilija. Rajavartiolaitoksen pintapelastajana toimiva ylimerivartija Jahnsson pääsi finaaliin Lontoon olympialaisissa, missä sijoittui kahdeksanneksi.

Lisäksi hän sijoittui maailmancupin kilpailussa Lontoossa neljänneksi uudella peruskilpailun ja finaalikilpailun suomenennätystuloksella 588 + 99,9 eli 687,9. Jahnsson sijoittui myös suomalaisista parhaiten sotilas-MM-kilpailujen isopistooliammunnassa. Seitsemäs sija oli paras henkilökohtainen saavutus pistooliammunnassa 17 vuoteen.

Parhaaksi varusmiesurheilijaksi puolustusvoimat valitsi upseerioppilas Ville Hukkasen (nyrkkeily) Urheilukoulusta. Upseerioppilas Hukkanen voitti pronssia nuorten alle 22-vuotiaiden EM-kilpailuissa joulukuussa Kaliningradissa. Lisäksi hän saavutti hopeaa syyskuussa Virossa järjestetyissä avoimissa sotilaiden EM-kilpailuissa. Taistelu kultamitalista päättyi yhden pisteen tappioon Saksan Kevin Kunzelille sarjassa 81 kg.

Vuoden sotilasvalmentajaksi valittiin yliluutnantti Kari Mäkinen (ammunta) Kainuun Prikaatista. Mäkinen on pitkäaikainen ja menestyksekäs ampumavalmentaja. Mäkisen valmentamat varusmiehet ovat voittaneet rynnäkkökivääriammunnan ja kivääriammunnan Parolan Kilpi -kilpailun neljä kertaa peräkkäin (2009–2012). Kainuun prikaati on voittanut myös neljä kertaa peräkkäin ammunnan yleismestaruuden Mäkisen johdolla. (HäSa)

Asiasanat

Mainos