Uutiset

Kaiken kansan seurapoika

Tapsan tahtien tämän vuoden voiton napanneen Jani Mäkelän, 28, puhelin on pirissyt viime päivinä enemmän kun kai koskaan aikaisemmin.

-Keikkoja on sovittu jo jopa ensi kesäksi, Mäkelä iloitsee.

Vuonna 2002 Mäkelä sijoittui Tapsan tahdeilla toiseksi. Tänä vuonna omien laulujen soittaminen haitarilla vetosi yleisöön ykköspaikan arvoisesti.

-Kilpailun jälkeen oli helpottunut ja hyvä olo. Voiton kyllä tajusi, mutta kuitenkaan en voinut syödä enkä nukkua sen jälkeen, Mäkelä kuvailee.

Laulava hanuristi

Mäkelä on harrastanut musiikkia pienestä pitäen. Nykyään musiikki vie ison osan vapaa-ajasta. Kesällä liki kaikki viikonloput menevät keikkaillessa.

Mäkelän keikkaohjelmistoon kuuluu kappaleita noin neljältäkymmeneltä eri artistilta.

-Kaikkea löytyy aina Jätkän humpasta Modern Talkingiin.

Laaja-alaisen trubaduurin elämä on Mäkelän mielestä hauskaa, mutta myös raskasta.

-Illan aikana yhdet huutavat humppaa ja toiset rokkia. On melkoista taiteilua pyrkiä tarjoamaan kaikille jotain, Mäkelä naurahtaa.

Tulevaisuudessa Mäkelä aikoo keskittyä enemmän haitarilaulajan kuin pelkän laulajan uraan.

-Laulavia hanuristeja on vähän, tangolaulajia taas on Suomi pullollaan. Lisäksi olen parhaimmillani lavaesiintymisessä ja livetilanteessa, en levyllä.

Sinkku kypsymässä

Mäkelä on aiemmin julkaissut omakustanteena yhden albumin ja kaksi singleä.Seuraavaksi suunnitelmissa on levyttää Vexi Salmen Mäkelälle tekemä laulu.

Kappale on kirjoitettu Salmen vetämän sanoittajakurssin päätteeksi. Pohjana on Mäkelän oma kuvaus itsestään.

-Kirjoitin, että olen rempseä, herkkä ja iloinen, oikea kaveriporukan seurapelle, joka tanssii juhlissa pöydillä ilman paitaa, vaikka on absolutisti, Mäkelä kuvailee.

Laulun nimeksi tuli Seurapoika, ja se kertoo nuoresta miehestä, joka hauskuuttaa toisia, mutta samalla välillä unohtaa itsensä.

-Kun ne sanat luki, niin tuli melkein tippa linssiin.

Tällä hetkellä kauniit sanat odottavat ympärilleen Kassu Halosen säveliä. Valmiin laulun pitäisi tipahtaa postiluukusta näinä päivinä. Singlen on tarkoitus ilmestyä syksyllä, levyn ehkä ensi vuonna.

Kehitysvammaisten hoitajana työskentelevä Mäkelä nauttii suuresti musiikin tekemisestä, mutta hän ei vielä tiedä, tuleeko siitä varsinainen leipätyö.

-Tykkään kummastakin työstä, ne tukevat toinen toisiaan. Ammennan hoitotyöstä paljon. Se tekisi kenelle tahansa artistille hyvää, Mäkelä neuvoo.

Mainos