Uutiset

Kaiken takana oli Skender

Hämeenlinnan Pallokerho kroatialaistähti Marina Skender oli jälleen hirmuiskussa, kun Kerho palasi perjantain tappion jälkeen voittajaksi lentopallon naisten Mestaruusliigassa. Lentopalloliigan ykköspelaaja johdatti hämeenlinnalaiset maanantaina 3–1 (25–27, 25–13, 25–15, 25–21) -vierasvoittoon Pieksämäestä.

26-vuotias kroaatti kuritti kotijoukkuetta epävirallisten tilastojen mukaan 30 pisteen verran. Virallisia tilastoja Pieksämäki ei pystynyt maanantain aikana Mestaruusliigalle tekemään.

Seuraavaksi eniten hämeenlinnalaisista pisteitä iski neljä torjuntaa ottanut Laura Pihlajamäki (13) ennen kuusi pistettä tehtailutta Sonja Klisuraa. Klisura aloitti ottelun kuusikossa, mutta istui lähes kaksi ja puoli erää penkillä. Penkitys teki serbille hyvää, sillä hän teki kaikki pisteensä tultuaan uudestaan kentälle.

HPK aloitti ottelun tahmeasti ja oli ensimmäistä erää pahimmillaan tappiolla jo 15–10. Kerhon peliä piristi Riikka Tiilikaisen ja Sanni Rihun tuleminen kentälle serbikaksikon Klisura–Nevena Iricanin tilalle. Joukkue nousi avauserässä vielä tasoihin ja ohikin, mutta ei onnistunut käyttämään kahta eräpalloa hyväkseen.

Selviä eriä jatkossa

Pieksämäki ei saanut lisää virtaa ensimmäisen erän voitostaan, vaan toisessa ja kolmannessa erässä Kerho oli jatkuvasti kotijoukkuetta edellä. Pieksämäen erävoitto ei ollut missään vaiheessa edes lähellä.

– Saimme otteluun huonon lähdön ja teimme paljon virheitä. Paransimme toiseen ja kolmanteen erään. Nuoret pelaajat tulivat peliin mainiosti mukaan, palkintopöydän tyhjentänyt Skender jutteli puhelimessa Hämeen Sanomille.

Neljänteen erään ilman Elina Heiskasta ja Taru Lahtea pelannut Pieksämäki siirsi yleispelaajana alkupelin pelanneen yhdysvaltalaisen Quincy Verdinin tutummalle paikalleen hakkuriksi. Se paransi kotijoukkueen peliä, mutta ei riittävästi. Vierasjoukkue karkasi erän puolivälin tienoilla neljän pisteen karkumatkalle, jota se ei enää luovuttanut.

– Päästimme Pieksämäen neljännessä erässä turhaan peliin mukaan, mutta onneksi pystyimme voittamaan senkin. Verdin oli neljännessä erässä hyvä. Meillä oli loppua kohden vaikeuksia hänen torjumisessaan. Hänen paluunsa hakkuriksi paransi Pieksämäen peliä, Skender arvioi.

Toinen voitto Pieksämäestä

Kerho otti maanantaina kauden toisen voittonsa Pieksämäestä. Suomen cupissa HPK kaatoi joukkueen samoin numeroin.

– Pieksämäen peli oli kotona parempaa, varsinkin ensimmäisessä erässä, Skender sanoi.

Skenderin ohella Kerhon onnistujia oli libero Tiiamari Sievänen. Sievänen pesi vastapuolen Kirsi Hyttisen omalla tontillaan selvästi. Kaiken lisäksi 18-vuotias pelaaja murensi Pieksämäen selkärankaa puolustamalla neljännen erän ratkaisuhetkillä hyökkäyksen suoraan kotijoukkueen kenttään.

HPK jatkaa Mestaruusliigaa ensi lauantaina Pihtiputaalla Pislaplokin vieraana. Seuraavan kotiottelunsa joukkue pelaa vasta 3. marraskuuta, kun virolaisjoukkue VIljandi tulee Hämeenkaareen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic