Uutiset

Kaikille pysäköinnistä valittaville

Katsoisit nyt nimimerkki Sininen Fiat pikaisesti siihen taustapeiliin ja jättäisit tällaiset marinat ihan omaan arvoosi. Olet näemmä juuri se kaupunkilaisautoilija, joka parkkeeraa väärään paikkaan tai sitten ajaa pitkin kaupungin katuja, tupruttaen pakokaasuja ilmaan.

Vai onko sinulla kenties parkkeerauskammo, että et saa autoasi edes rekankokoiseen reikään mahtumaan. Yksi neuvo: pysy pois koko kylältä autoinesi tai vie autosi sinne uimahallin vapaalle rantapaikalle, jolta on lähtenyt se kaupungissa työssä oleva joululomille tai jopa jokunen perheineen jouluostoksille tuonne kaupunkiin ydinkeskustan sydämeen.

Onkohan muuten tuo mahtanut käydä edes taannoin paikallislehdessä kovaan toitottaneen Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistyksen ry:n jäsenenkään mielessä? Joku voisi olla lomallakin? Eikä vaan siirtänyt autoansa astetta lähemmäksi keskustaa! Vai oletko kenties itse hyödyntänyt tuota siirtämisen mahdollisuutta, kun siitä niin kovasti haluat melua saada aikaiseksi!

Ilmaisparkki on mielestäni hyvä joululahja kaupungilta meille autoilua harrastaville keskustaterroreille: noin 30 000 euroa!

Entä jos nuo huligaaniautoilijat ovatkin toiselta paikkakunnalta? Tai niitä, jotka muutoinkaan eivät osaa arkisinkaan autoansa pysäköidä.

Väittäisin, että eniten ongelmatilanteita aiheuttivat juuri nuo viimeksi mainitut autoilijat, enemmän kuin monet muut, jotka olivat jo ruutuihin pysäköineet ennen näitä väärinpysäköiviä tonttuja.

Mielestäni autojen pitkäaikainen seisotus on turhaa rutinaa, ei kukaan ole niin tyhmä, että haluaisi autonsa parkkiin keskustaan vaan siksi että automaatit on huputettuina. Tuota on mielestäni turha enempää perustellakaan.

Mitä tuohon väärinpysäköintiin tulee, niin ei kuitenkaan pysäköinninvalvojille ollut tarkoitus laittaa huppuja päihin, vaan oletettavasti kuitenkin joku päivysti myös näitä tapauksia ja varmaan muistutti niitä parkkeeraajia lappusella vaikkakin joulupaikoitus oli käytössä.

Kari Tammiselle ja Jouko Kettuselle terveisiksi laitankin vain Kiitokset Kaupungin loistavalle Joulutempaukselle, kaikkien autoilijoiden puolesta ja kuitenkin toivoisin myös jatkossa samaa meininkiä, ehkä parannusvinkkinä tuohon pussiin Pukin käteen Jouluinen kello osoittamaan aikaa ”max 2h”, niin saadaan kuriin nuo mahdolliset ajoneuvonsa pysyvästi myyntiin pysäköineet liikenneterroristitkin, jos heitä nyt edes on.

Mielestäni Hämeenlinnan keskustan elävöittämisestä on vinguttu kuin siat karsinassa, mutta auta armias kun keskusta elävöityy saapuu pakokauhu ja ollaan siitä sitten niin montaa mieltä että!

Toivottavasti H&M tuo parkkialueita lisää käyttöömme tullessaan, tai jopa kokonaisien parkkitalon.

Mitähän tuostakin taas seuraa? No selvisimmehän silloinkin autoinemme kun kaupungissa oli ydinkeskustassa suurliikkeitä aieminkin!

Hyvää Uutta Vuotta 2006 toivottaen, ainakin yksi tyytyväinen autoilija:

Mulla parkit myös motskarissa

Hämeenlinna

Päivän lehti

26.2.2020