Uutiset

Kaikki asiat voi tehdä hyvin

Nimitys Vuoden positiivisimmaksi janakkalalaiseksi tuli Tuomas Sirénille, 15, täytenä yllätyksenä, mutta toisaalta hän myöntää, että nimitys sopii hänelle hyvin.

-Suhtaudun yleensä kaikkiin asioihin positiivisesti. Mielestäni kaikki asiat voi tehdä hyvin. En ole yhtään pessimistinen.

Vuoden positiivisin julkistettiin sunnuntaina Janakkala-juhlassa. Tuomaksen valintaan vaikutti se, että hän on ollut aktiivinen nuorisofoorumilainen, ja lisäksi hän on työskennellyt kunnassa kahtena keväänä ympäristöagenttina. Näitä Kui siistii -kampanjan agentteja oli kaikkiaan neljä.

-Hauskinta kampanjassa oli lopputulos, kun esimerkiksi siivoustalkoiden jälkeen näki työn tuloksen. Ihmisiltä on tullut myös tosi positiivista palautetta.

Ympäristöagentit innostivat kuntalaisia mukaan kampanjaan, järjestivät tempauksia ja ympäristöaiheisen piirustuskilpailun.

Tuomas päätti peruskoulun yläasteen viime keväänä. Hän myös toimi Turengin yhteiskoulun oppilaskunnan puheenjohtajana ja johti vuoden ajan kunnan nuorisofoorumia. Sirén ja kumppanit itse asiassa aloittivat nuorisofoorumin toiminnan. (HäSa)