Uutiset

Kaikki suomalaisetko halveksuttavia rasisteja?

Sunnuntaina 4. helmikuuta Hämeen Sanomissa oli hämmästyttävä mielipidekirjoitus, joka olikin sitten koko sivun mittainen ja käsitteli… mitäpä muutakaan kuin rasismia.

Tukeutuen ”Suomen akatemian akatemiantutkijaan, historioitsija” Marjo Kaartiseen, artikkeli kertoo oleellisimpana viestinään kaikkien suomalaisten olevan halveksuttavia rasisteja. Vaikka joku ei olisi koskaan ajatellutkaan yhtään rasistista ajatusta, niin sellainen on väistämättä itänyt jokaisen suomalaisen alitajunnassa. Eli kaikki suomalaiset ovat syyllistyneet mitä halveksuttavimpaan rasismiin.

Yhtenä esimerkkinä mainitaan myös se, miten ihminen havainnoi ympäristöään. Jos olet joskus kävellyt kadulla tai matkustanut bussissa, ja pannut merkille että jollakulla muulla matkustajalla on tummempi ihonväri, niin huolimatta siitä, ettei mieleesi ole juolahtanut mitään pahaa tästä henkilöstä, olet rasisti.

Mikä tahansa asia mitä teet, ajattelet, tai jätät ajattelematta voi tehdä sinusta rasistin.

Lähes luulisi, että kyseinen artikkeli olisi kieli poskessa laadittu vitsi suomalaisten huonosta itsetunnosta, mutta asia ei edes ole niin, vaan toimittaja Jan Salminen tekee artikkelissaan täysin selväksi Suomen kansan olevan syvästi rasistinen.

Referoidun ”asiantuntijan” Marjo Kaartisen historianäkemys myös herättää melkoista kummastusta.

Historiaa käytetään hyvin epäammattimaisesti työkalupakkina, josta löytyvät selaamalla todisteet suomalaisten rasistisuudesta, varsinkin kun ennaltapäätetyn ”totuuden” vastaiset osat historiaa on puolestaan jätetty sikseen.

Ei tuollainen ole historiantutkimusta, vaan pelkkää karkeaa propagandaa. Lopuksi toimittaja paljastaa vielä syyn itseruoskintaansa. Hän oli 10-vuotiaana solvannut tummaihoista kaveriaan. Mitä siitä oli seurannut ei artikkeli paljasta, mutta toimittaja kertoo ettei ole vieläkään pystynyt antamaan sanomaansa solvausta itselleen anteeksi.

Sille että syyllisyys 10-vuotiaana tehdystä teosta vaikuttaa edelleenkin voimakkaasti aikuisen tekemisiin, on omat tulkintansa, johin en nyt laillisista enkä kohteliaisuussyistä puutu.

Kuitenkin huomauttaisin ”historioitsija” Marjo Kaartiselle, että imperialistisen siirtokuntien riiston aikoihin Suomi ei todellakaan ollut muuta kuin itsekin Ruotsin ja Venäjän vallan alla ja riistämisen ja rodullisen halveksunnan kohteena. Tästäkö suomalaisten tulisi edelleenkin tuntea syyllisyyttä?

Kammoton

Hämeenlinna

Mainos