Uutiset

Kaikki valmista huipennukseen

Elenia-areenassa on viikonlopun aikana tarjolla roppakaupalla lentopalloa Suomen huipulta, kun sekä miesten että naisten Suomen cupin voittajat ratkotaan Hämeenlinnassa. Hämeenlinnalaisittain viikonloppu huipentuu sunnuntaina kello 13.15 pelattavaan HPK:n ja LP Viestin naisten loppuotteluun, mutta harvinaisempaa miesten pääsarjatason lentopalloa on mahdollisuus nähdä jo lauantaina.

Miesten neljä välieräjoukkuetta ratkovat finaalipaikat lauantaina kello 13.30 ja kello 16.30. Ensimmäisessä ottelussa kohtaavat Kokkolan Tiikerit ja Pielaveden Sampo. Jälkimmäisessä ottelussa loppuottelupaikasta pelaavat Vammalan Lentopallo ja Hurrikaani-Loimaa. Miesten finaali pelataan sunnuntaina naisten ottelun jälkeen kello 16.30.

HPK:n kapteeni ja passari Katja Kylmäaho odottelee sunnuntain ottelua innolla.

– Eikä siitäkään ole kuin plussaa, kun pääsemme vielä kotona pelaamaan. Ehkä meille on pientä etua siitäkin, että Elenia-areena on Viestille vieras iso sali. Meille se on tietenkin kotisali, jossa meillä on vielä kotikannatus ja kaikki tuttua. Silloin aina mukavampi pelata, Kylmäaho sanoo.

Hyvät asetelmat

Kylmäahon mukaan Kerho pääsee sunnuntain peliin hyvistä asetelmista. Joukkue sulatteli joulukinkut viime viikonloppuna voittamalla kaksi kertaa Mestaruusliigassa Kuortaneen.

– Meillä oli vähän loukkaantumisia joulun tienoilla, mutta kaikki alkavat olla taas kunnossa, kippari kertoo.

Salo ja HPK ovat hallinneet suomalaista naisten lentopalloa koko vuosituhannen. Viime ajat niskan päällä on ollut Salo, joka on voittanut Suomen mestaruuden kuusi kertaa peräkkäin, pelaa Suomen cupin finaalissa 11. kertaa peräkkäin, johtaa tämän kauden Mestaruusliigaa puhtaalla pelillä ja lähtee sunnuntain finaaliinkin ennakkosuosikkina.

– En tiedä, onko Salo saanut jo sellaisen statuksen, että ”voi ei, Salo tulee vastaan”. Joukkueessa on ollut aika lailla sama runko kasassa jo pitkään. On aina tärkeää, että joukkue pysyy kasassa. Lisäksi joukkueessa on ollut jo pitkään sama valmentaja. Salo on pelannut lisäksi paljon kovia pelejä Euroopassa, josta on sille hyötyä. Ei se silti mikään mahdoton vastus ole. Me saimme tällä kaudella hyvät pelit venäläisiä vastaan, joten kovuutta on meillekin tullut enemmän, Kylmäaho lupaa.

Toiveissa Maailmanliiga

Suomen cupin finaaliviikonlopun käytännön järjestelyistä vastaavat HPK-naiset ja TT-Volley. HPK:n toiminnanjohtajan Ville Kalliomäen mukaan cup-viikonlopun järjestelyt eivät juurikaan poikkea normaalisti liigapelistä.

– Me näemme tämän tilaisuuden käytännössä yhtenä pelinä. Kasaamme hallin kerran pystyyn ja puramme lopuksi. Pullerin hallissa on ravintoloitsija, jonka kanssa on helppo sopia asiat. Lentopalloliitolla on puolestaan kaikki riski ja vastuu lipunmyynnistä. Totta kai tilaisuus työllistää ja meillä pitää olla viikonlopun aikana 20–30 henkilöä töissä, Kalliomäki laskee.

Kalliomäki on tyytyväinen, että Elenia-areenassa saadaan järjestää kovan luokan lentopallotapahtumia. Suomen cupin lisäksi Lentopalloliitto toi jo elokuussa miesten Belgia-maaottelut hallin avausotteluiksi.

– Olisi hienoa saada näille turnauksille jatkuvuutta. Silloin tällaisille projekteille tulisi valmis sapluuna. Katsomme nyt, miten tämä turnaus menee. Haaveena ja toiveena meillä on saada järjestettäväksi Maailmanliigan pelejä Elenia-areenaan, Kalliomäki sanoo.

Järjestelyjen taustalla on kahden seuran yhteistyö, joka on edelleen tiivistymässä.

– Alustavat arviot ja mietinnät seurojen yhdistymisestä on tehty, mutta asia käsitellään vielä tietysti molempien hallituksessa. Tämä kausi mennään kirjanpidollisesti tilikauden takia erillisinä loppuun. Käytännössä asiaa on jo tehty yhdessä koko ajan. Salivuorot ovat koko ajan päällekkäin ja varusteet yhteisiä, Kalliomäki muistuttaa. (HäSa)

Asiasanat