fbpx
Uutiset

Kaikkiaan 41 ihmistä kuoli Aeroflotin hätälaskussa ja tulipalossa Moskovassa – Kone oli valmistettu 2017 ja huollettu vasta huhtikuussa

Jotkut matkustajat ovat syyttäneet onnettomuudesta huonoa säätä ja salamaa. "Nousimme ja sitten salama iski koneeseen",
Vaurioitunut kone kuvattuna maanantaiaamuna. Kuva: YURI KOCHETKOV
Vaurioitunut kone kuvattuna maanantaiaamuna. Kuva: YURI KOCHETKOV

Kaikkiaan 41 ihmistä kuoli, kun venäläinen Aeroflot-matkustajakone teki hätälaskun Moskovan Sheremetjevon lentokentälle sunnuntai-iltana. Koneen sisällä oli syttynyt tulipalo. Kuolleiden joukossa on kaksi lasta.

Uutistoimisto Reutersin mukaan vain 37 ihmistä selvisi hengissä. Kaikkiaan koneessa oli 73 matkustajaa ja viisi miehistön jäsentä.

Kone oli lähtenyt Moskovasta Murmanskiin sunnuntaina kello 18, kun se pian lähdön jälkeen ilmoitti hätätilanteesta ja kääntyi takaisin.

Reutersin mukaan onnettomuuden syy ei ole tiedossa. Tutkintakomitea on aloittanut onnettomuuden selvittämisen ja se tutkii muun muassa, olivatko lentäjät rikkoneet lentoturvallisuutta koskevia sääntöjä.

Jotkut matkustajat ovat syyttäneet onnettomuudesta huonoa säätä ja salamaa. “Nousimme ja sitten salama iski koneeseen”, Komsomolskaya Pravda uutisoi yhden matkustajan sanoneen Reutersin mukaan.

Jotkut matkustajat laskeutuivat koneesta hätäuloskäytävien liukumäkiä pitkiä.

Kyseessä oli Suhoi Superjet-100-matkustajakone. Venäjän uutistoimistot ilmoittivat, että kone oli valmistettu vuonna 2017 ja sitä oli huollettu vasta tämän vuoden huhtikuussa.

Vuonna 2012 sama konetyyppi Sukhoi Superjet putosi Indonesiassa, jolloin 45 ihmistä menehtyi.

Flightradar24-seurantapalvelu osoitti, että lentokone oli kiertänyt kahdesti Moskovassa ennen kuin laskeutui hätätilanteessa alle 30 minuutin kuluttua.

Presidentti Vladimir Putin ja pääministeri Dmitri Medvedev ilmaisivat osanottonsa ja käskivät tutkijoita selvittämään, mitä oli tapahtunut.

STT uutisoi, että Suomen ulkoministeriön viestintäpäivystyksen mukaan tässä vaiheessa ei ole tullut tietoa siitä, että koneessa olisi ollut suomalaisia.

– Ulkoministeriöstä kuitenkin sanotaan, että tilanne on paikan päällä vielä kesken, STT uutisoi.

Menot