fbpx
Uutiset

Kaikkonen keskustan eduskuntaryhmän johtoon

Helsinki

Keskustan kansanedustaja Antti Kaikkonen alkaa luotsata puolueen eduskuntaryhmää. Kaikkonen voitti vastaehdokkaansa kansanedustaja Timo Kallin äänin 28-17.

Poissa oli neljä edustajaa.

Kaikkonen seuraa kansanedustaja Matti Vanhasta (kesk.), joka valittiin Seinäjoen puoluekokouksessa puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Kaikkonen kertoi, että valintaa piti hiukan jännittää.

– Olen iloinen vahvasta tuesta. Nyt on tärkeä vahvistaa sitä orastavaa kasvun kehitystä, jota meillä on nähtävissä. Aion panostaa tähän uudessa tehtävässäni.

Hän lupaa olla keskusteleva ja kuunteleva johtaja.

– Aion myös kiertää kenttää ahkerasti.

Kaikkonen on tällä hetkellä ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja. Hän aikoo pyytää eroa seuraavassa ryhmän kokouksessa torstaina. Kaikkonen arveli, että hän hoitaa vielä kesän ajan puheenjohtajuutta valiokunnassa.

Kaikkosen tilalle on uumoiltu Vanhasta. Puheenjohtajuus ulkoasiainvaliokunnassa antaisi näköalansijainnin presidenttivaalia ajatellen. Tuore puheenjohtaja ei ottanut kantaa seuraajaansa.

Monet pitivät Kaikkosen valintaa nuorennusleikkauksena ryhmän johdossa. Ihan nuori hän ei enää ole, 42-vuotias.

Kaikkonen on neljännen kauden kansanedustaja Tuusulasta, Uudenmaan vaalipiiristä. Kaikkosen nimi muistetaan Nuorisosäätiöön liittyvistä lahjusjupakoista. Hän sai aikoinaan ehdollista vankeusrangaistusta.

Rangaistus eväsi Kaikkosen ja hänen puolisonsa Satu Taiveahon toiveet adoptiolapsesta. Nykyisin Kaikkoset ovat onnellisia sijaislasten vanhempia.

Kaikkonen on entinen keskustanuorten puheenjohtaja. Tuusulan kunnanvaltuustossa hän on ollut vuodesta 1996. Ennen kansanedustajapestiä hän toimi muun muassa Anneli Jäätteenmäen ja Paavo Väyrysen avustajana. Kaikkonen sanoo, että vaikka työtaakka kiristyy, niin ulkomaan matkapäivät vähenevät.

– Näin saan ehkä enemmän aikaa perheelleni. LM

Menot