Uutiset

Kaisa Kurki ampui skeetin pm-hopeamitalin

Jo vuosia Suomen naisten kärkikaartiin kuulunut Ala-Hämeen Ampujien Kaisa Kurki onnistui Ruotsin Trollhättanissa ammutuissa Pohjoismaiden mestaruuskisoissa maajoukkuedebyytissään erinomaisesti. Hän ampui naisten skeetissä hopeamitalin.

Voittokamppailu käytiin suomalaisnaisten kesken. Kullan vei maajoukkueen ykköstykki OSH:n Marjut Heinonen niukimmalla yhden kiekon erolla. Näin Loppi ja AHA saivat ensimmäisen naisten arvokisamitalistin. SM-mitaleja Kurki on voittanut jo tänä ja viime vuonna.

Nuorten skeet-ampujien Euroopan kärkikastiin kuuluvat Eetu Kallioinen, Timi Vallioniemi ja Aleksi Ahokas eivät yltäneet tällä kertaa henkilökohtaisille mitaleille asti. Kolmikolla oli kuitenkin kotiin tuomisina joukkuehopeaa. Kallioinen oli henkilökohtaisessa kilpailussa neljäs, Ahokas seitsemäs ja Vallioniemi kahdeksas. Ala-Hämeen Ampujilla on mitalin jälkeen joukkuehopeaa MM-, EM- ja PM-tasolta. Suomen joukkuemestaruuskultaa seuran urheilijat ovat ampuneet neljänä vuotena peräkkäin.

Suomen skeetin maajoukkue valmistautui kilpailujen aattopäivänä Lopen ampumaurheilukeskuksessa mestaruuskoitoksiin valmentaja Pentti Saaren johdolla. Myös ampumaurheiluliiton valmennuksen johtaja Per-Ole Lindell vieraili paikalla tarkkailemassa ampujien kuntotasoa. Lopen haulikkoradat saavat tunnustusta niin ampujilta kuin valmennukseltakin. Nyt onkin käynnissä suunnittelu ratojen uudistamisesta, jotta ote kansainvälisessä kilpailussa pysyy ja paranee. AHA:n skeet-taitureiden tavoitteet ovat kovat seuraavalla nelivuotiskaudella. HäSa

Asiasanat