fbpx
Uutiset

Kaivoparkin rakentaminen alkaa nopeasti

Kaivoparkki Oy sai rakennusluvan pysäköintitalolle Kuivasillan kentälle Turuntien ja Lukiokadun väliin.

Kiinteistöyhtiö aikoo aloittaa työmaan mahdollisimman nopeasti, jo ennen kuin rakennuslupa saa lainvoiman.

Sitä varten yhtiö on asettanut vajaan 200 000 euron vakuuden. Talon rakentamisesta vastaa Lemminkäinen Talo Oy Pääkaupunkiseutu.

Kiirettä perustellaan sillä, että vaativien jännebetonirakenteiden valutyöt pitää tehdä mahdollisimman suotuisaan vuodenaikaan.

Kaksitasoisen pysäköintilaitoksen pitäisi valmistua noin vuoden kuluttua. Ylätasolle ajetaan Kaivokadulta ja alatasolle Hallituskadun risteyksestä. Autopaikkoja sinne tulee 720.

Kaivoparkkiin tulee vajaat 10 000 kerrosneliötä. Vaalean talon ulkopintaan tulee silkkipainettua lasia ja rei´itettyä alumiinilevyä, jotta valoa lankeaa myös alatasolle.


Valaisinpylväät kaupunkikuvaan

Kaupunkikuvatyöryhmä ja luonnonhoitotoimisto ovat painottaneet, että ylätason valaistusratkaisun pitää toteutua kuten havainnekuviin on suunniteltu. Epäsuoraa valoa antavat kookkaat valaisinpylväät muodostavat laitoksen kaupunkikuvallista ilmettä.

Kaivokadun puolelle tonttialueelle tulee alustavista suunnitelmista poiketen sijoittaa toinen puurivi ja istutuksia. Betonimuurin edessä olevien istutusten ja mahdollisesti köynnösten arvellaan vähentävän muurin alttiutta töhrimiselle.

Kaupunginhallitus sitoi ensin Kaivoparkin rakentamisen NCC:n hallituksen periaatepäätökseen moottoritien katteesta. Kun päätöstä ei kuulunut, hankkeelle annettiin kuitenkin toteutuslupa. (HäSa)

Menot