fbpx
Uutiset

Kaivuria kammettiin viisi päivää Jokijärven jäistä

Noin 30 tonnia painava pitkäpuomikaivinkone saatiin keskiviikkona vedettyä vesirajan yläpuolelle viisi päivää kestäneeltä sukellukselta Hauhon Ilmoilassa. Janakkalalaisen Maarakennus M. Laivola oy:n kaivuri upposi jäihin Jokijärven ojan suulla perjantaina iltapäivällä sen ollessa viimeistelemässä ruoppausurakkaa. Koneesta jäi näkyviin vain noin 15-metrinen puomisto,

– Siitähän tämä tilanne johtui, kun jäät ovat jääneet tänä talvena ja keväänä heikoiksi. Tekevälle sattuu, sanoo yrityksen toimitusjohtaja Ari Laivola.

Kaivinkoneen nostoa alettiin valmistella jo perjantaina mm. vetokettinkien kiinnityksellä, mutta varsinaisen nostotyön alkuun päästiin vasta maanantaina.

Yritys otti perjantaina yhteyttä aluehälytyskeskukseen mahdollisten ympäristövahinkojen estämiseksi.

– Kun siellä ei ollut tapahtunut polttoaine – tai öljyvahinkoa eikä sellaisesta ollut välitöntä varaa, jäi koneen vedestä pois saaminen omistajan probleemaksi, sanoo palomestari Kari Ursin.

Keskiviikkona kaivuria vedettiin ylös neljän kaivinkoneen voimalla.

M. Laivola oli viime joulukuussa mukana, kun samaa kokoluokkaa oleva pyöräkuormaaja nostettiin urakoitsijoiden, sukeltajien, pelastuslaitoksen, armeijan ja poliisin voimin Kolmilammesta Hausjärvellä.

– Voin kohta tituleerata itseäni tämän alan ammattilaiseksi. Välillä nostetaan muiden koneita, välillä omia, sanoo Laivola. (HäSa)

Menot