Kolumnit Uutiset

Kakka housussa siivittää mihin vaan

Osta lippu Turkuun, nouse bussiin Helsingissä ja pasko matkalla housuusi.

Tämän idean toteuttivat vihdoin Ylioppilaslehden päätoimittaja Vappu ”Kakka” Kaarenoja ja toimitussihteeri Aurora ”Kakka” Rämö.

Juttu Paskoimme housuumme bussissa Turkuun sai aikaan säpinää ja haisevaa keskustelua suomalaisen median tilasta.

Kyydissä pysyäkseen täytyy olla vähintään ylioppilas, joten normivirtaselle kakkajuttu ei aukene ehkä millään avaimella.

Ymmärtäjän on hyvä olla jopa melkein tohtori Timo Harakan tapaan. Hän kehuu idean muun muassa siksi, että tekijät esiintyivät bussissa häiriintyneinä teinityttöinä.

Vertaus kovasti vähättelee kakkatoimittajia, sillä eivät teinitytöt ymmärrä edes kusta housuunsa – eivät bussissa eivätkä missään muuallakaan.

Harakka nousi puolustuspuheellaan otsikoihin, minkä arvoa ei saa esiintymistaloudessa koskaan väheksyä.

Kakkatoimittajia ei ymmärretä, koska itse asia, vuoden lehtimiesteon ansaitsevaa juttu, on sivuosassa. Sisältö ratkaisee, eivät tuhritut housut.

Idealinkojen matka alkaa kangerrellen, koska ”toimittajien” pitäisi kakata, mutta tulosta ei tahdo syntyä.

Mistä näitä avuttomia ihmisiä tulee? Jokaiselle lapselle pitäisi opettaa jo kotona, että housuun laskeminen onnistuu silloin, kun on syönyt paljon eikä ole käynyt vessassa.

Kaksikko syttyy liekkeihin, kun homma on viimein hoidettu. He tekevät syvällisiä yhteiskunnallisia havaintoja kuten ”pikkuhiljaa söhjö liiskaantuu kiinni ihoon” ja ”kakka ei irtoa pakaroista”.

Paska housussa räjäyttää kahden ihmisen tajunnan:

– On sellainen olo, että pystyy tekemään mitä tahansa. Selviää mistä tahansa.

Bingo. Maali. Se on siellä.

Kakkajutun suuri heikkous on todisteiden puute. Mistä voimme tietää, ettei juttu ole keksitty? Pitääkö mediamaailman sekin vielä kestää, että kakkatoimittajat eivät oikeasti paskoneet housuunsa!

Bussinkuljettajasta ja matkustajasta olisi ollut todistajiksi. Jos kakkapyllyn esittely oli liikaa, valokuvasta olisi edes jotain apua.

Vai olisiko? Kumman korskeasti ihmisille myydään tyhjää.

Mediassa on esitelty Putous-ohjelmat tekijöistä alastonkuvaa, joka ei ole alastonkuva. Siksi sitä silti kutsutaan.

Kaikkien tirkistelyohjelmien äidissä Big Brotherissa on harrastettu seksiä. Seksipätkät eivät kuitenkaan sisällä seksiä.

Kakkatoimittajat vei voittoon rautainen usko ja rakkaus omaan ideaan. Jos joku väittää, että tyhmyys tiivistyy jo kahden ryhmässä, hän ei ymmärrä.

Tässä tämä.

Olen ylioppilas, vähän muutakin, ja jonkin verran kirjoitellut.

Parempaan en pystynyt, koska en rohjennut pelkurina paskantaa työtuolilla housuuni.

Päivän lehti

5.4.2020