Uutiset

Kakkonen alkaa Parolan tekonurmella

Hämeenlinnalaiset jalkapallon Kakkosen joukkueet FC Hämeenlinna ja Härmä pelaavat ensimmäiset kotiottelunsa naapurikunnassa Hattulassa.

Pelit piti siirtää Parolan tekonurmelle, koska seurat eivät halua pelata sarjaotteluitaan Pullerin hallissa.

Pullerille valmistuu tekonurmikenttä todennäköisesti toukokuussa.

– Tekonurmikenttä voidaan rakentaa, kun lumet sulavat. Rakennusaika on kolme viikkoa. Uskon, että kentän rakentamiseen päästään huhtikuun aikana. Hyvin todennäköistä on, ettei Hämeenlinnan tekonurmelle päästä pelaamaan ennen toukokuun puoliväliä, kertoo Hämeenlinnan liikuntahalliyhtiön toimitusjohtaja Jorma Hassinen.

Kaurialan kentälle ei jalkapalloilijoilla ole asiaa vielä pitkään aikaan.

– Kevät on arvion mukaan myöhässä kolmisen viikkoa. Kentälle on laitettu hiekkaa, mutta siellä on vielä paljon lunta. Kentän käyttöönotto menee todennäköisesti touko-kesäkuun vaihteeseen – voi mennä kesäkuullekin. Nyt kentät kaipaisivat vesisadetta ja aurinkoa, Hassinen sanoo.

FC Hämeenlinna pelaa ensimmäisen Kakkosen kotipelinsä lauantaina 27. huhtikuuta.

– Ottelu alkaa kello 17.15 Parolan tekonurmella. Hallissa emme halua pelata, ettei mene lisää jalkoja rikki. Pullerin hallissa pitäisi tekonurmi jo vaihtaa, selvittää FC Hämeenlinnan sihteeri Erkki Virtanen.

– Pelaamme joko Parolassa tai Hämeenlinnaan tulevalla tekonurmikentällä, kunnes pääsemme Kaurialaan, hän jatkaa.

Paikallisottelu siirtyy kesäkuulle?

Härmä aloittaa sarjakautensa sunnuntaina 28.4. Rauman tekonurmikentällä.

Pallo-Iirojen vieraana. Ensimmäisen kotiottelunsa Härmä pelaa sunnuntaina 5. toukokuuta – ja taas mennään Parolan tekonurmelle. Härmä saa vieraakseen porilaisen FC Jazzin.

Härmän toinen kotiottelu on ohjelman mukaan sunnuntaina 12. toukokuuta. Kyseessä on silloin kauden ensimmäinen odotettu paikallisottelu FC Hämeenlinnaa vastaan. Todennäköisesti ottelu kuitenkin siirtyy kesäkuun alkupuolelle, jotta se pystytään pelaamaan Kaurialassa.

– Ottelun siirtäminen on parhaillaan työn alla. Pelipäiväksi on kaavailtu joko kesäkuun viidettä tai kuudetta päivää, kertoo Härmän puheenjohtaja Harri Uschanov.

Uschanovin mielestä paikallisottelu pitäisi ehdottomasti pelata nimenomaan Kaurialassa.

– Olisi hölmöä viedä se peli Hattulaan. Paikallisotteluun odotamme tietysti myös hyvin yleisöä. Seuraava kotiottelu meillä on vasta 2. kesäkuuta. Toivomme vilpittömästi, että silloin pääsemme Kaurialaan, hän tuumaa. (HäSa)

 

 

Asiasanat

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic