Uutiset

Kakkonen käyntiin kotivoitolla

Jalkapallon Kakkosen läntisen lohkon kärkitaisteluun mielivä FC Hämeenlinna sai kauteensa lennokkaan lähdön. FC Hämeenlinna kaatoi sarja-avauksessaan Parolan pallokentällä porilaisen MuSan maalein 2–0 (0–0).

FC Hämeenlinna hallitsi ottelua, mutta maalinteko ei ollut helppoa. Lopulta yli 200 Hattulaan saapunutta Hämeenlinnan kannattajaa pääsi piinasta varttitunti ennen loppuvihellystä. FC Hämeenlinnan kosovolaishyökkääjä Berat Grabovci paukutti komeasti 25 metristä pallon porilaisten maaliin. Grabovci viimeisteli vielä loppunumerot 2–0:aan muutama sekunti ennen ottelun loppua rangaistuspotkusta. FC Hämeenlinna sai yksitoistametrisen, kun vahvasti vasemmalta kohti maalia pujotellut Miro Purosto joutui MuSan Aki Jyllin kampittamaksi.

Uusitorppa tyytyväinen

FC Hämeenlinnan päävalmentajana ensimmäisen sarjaottelun ollut Tomi Uusitorppa oli tyytyväinen, kun kausi alkoi ansaitusti kolmella sarjapisteellä.

– Puhuimme koko viikon pojille, että kun 90 minuuttia uskotaan, niin parempi joukkue voittaa. Meillä oli paikkoja kymmeneen maaliin. Sitten teimme ensimmäisen tilanteesta, mikä ei ollut edes paikka. Tänään näin. Ensi viikolla laitamme paremmalla prosentilla sisään, Uusitorppa sanoi.

Grabovci pelasi viime kaudella Kakkosta Porvoon Futurassa. Alkuvuoden hän haki pelipaikkaa Ykkösen Tampereen Ilveksestä, mutta päätyi lopulta maaliskuussa FC Hämeenlinnaan.

– Ilveksestä sitten saimme kaverin meille. En ole täysin tyytyväinen hänen otteisiinsa. Enemmän pitäisi pelata joukkueella, mutta maaleja tekemään hänet hankittiin, ja sen hän täytti täysin, Uusitorppa muistutti.

Päävalmentajakin myönsi, että ensimmäinen maali oli komeaa katsottavaa.

– Puoliajalla puhuttiin, että saamme myötätuulen alle. Ei muuta kuin pommia vaan. Tavoite oli moukaroida vastustaja nurin ja siinä vihdoin ja viimein onnistuimme.

Puolustuslinja piti

Päävalmentajaa miellytti kotijoukkueen otteissa puolustuslinjan peli.

– Olen ennen kaikkea tyytyväinen siihen, että pidimme ensimmäisen kerran tänä vuonna omissa nollan. Alakerralta hyvä suoritus, vastustajalla ei ollut paikkoja oikeastaan koko ottelussa. Pelitempoon pitää saada vielä parannusta. Se ei ollut niin hyvää kuin pitäisi meillä olla, mutta tällä kertaa se riitti.

Parolan pallokenttä on FC Hämeenlinnalle tuttu paikka.

– Treenaamme täällä pari kertaa viikossa, ja ovathan pojat pelanneet täällä aikaisemminkin. Kenttä ei ole ongelma, se on hyvä ja iso. Täällä on paljon parempi pelata kuin hallissa, Uusitorppa muistutti.

FC Hämeenlinna jatkaa kauttaan ensi lauantaina Tampereella TPV:n vieraana.

– Nyt on yksi voitto alla, ja pääsemme haastamaan TPV:n paineettomasti. Sillä on kaikki paineet. Olemme hävinneet kaksi kertaa TPV:lle ja päästäneet kymmenen maalia omiin. Siitä lähdemme parantamaan.

Hämeenlinna menetti puolen tunnin pelin jälkeen pelistä Mikko Kalervon. Hänet korvasi Aleksi Latvanen.

– Kalervolla on pieni polvivamma. Jo eilen treeneissä oli epävarmaa, pelaako hän tänään. Sisulla hän painoi puoli tuntia. Meillä löytyy penkiltäkin miehiä. Joukkueessa on hyvä tilanne, Uusitorppa iloitsi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic