fbpx
Uutiset

Kaksi autoa lasten päälle – kuljettajat pakenivat

Hämeenlinnan seudulla on tapahtunut kaksi lähes samanlaista onnettomuutta muutaman päivän sisällä, kerrotaan Kanta-Hämeen poliisista.

Molemmissa tapauksissa autoilija ajoi päin polkupyörällä liikkuvaa lasta ja onnettomuuden jälkeen poistui paikalta.

Ensimmäinen turma tapahtui viime lauantaina Turuntien sillalla Hämeenlinnassa, kun naiskuljettaja ajoi tietä ylittämässä olleen 11-vuotiaan pojan päälle.

Nainen oli ensin viittilöinyt pojalle, että tämä voisi ylittää tien. Nainen oli kuitenkin jatkanut ajamistaan eteenpäin ja törmäsi autollaan poikaan.

Törmäyksen jälkeen nainen pysähtyi ja tarjosi pojalle viiden euron korvausta uuden polkupyörän ostamista varten. Kun poika ei ottanut rahaa, lähti nainen ajamaan pois paikalta.

Pojan mukaan auto oli mahdollisesti siniharmaan tai hopean värinen Skoda.

Ajoi päälle ja vilkutti

Maanantaina kello 13.15 aikaan toinen nuori pyöräilijä jäi auton alle Tervakosken Tervajoentiellä.

Tässäkin tapauksessa autoa ajanut nainen oli näyttänyt 9-vuotiaalle pojalle, että tämä voisi ylittää tien. Jostain syystä auto kuitenkin jatkoi ajoaan ja törmäsi pojan pyörään.

Tämä kuljettaja ei vaivautunut edes pysähtymään, vaan poika kertoi naisen vain vilkutelleen ja hymyilleen autostaan. Pojan mukaan auto oli mahdollisesti beigen tai hiekan värinen Mercedes-Benz.

Molempien turmien silminnäkijöiden ja erityisesti osallisten autoilijoiden toivotaan ottavan yhteyttä poliisin numeroon 07187 37718.

Kaksipyöräiset turmissa

Kanta-Hämeen poliisin mukaan seudulla on viime päivinä tapahtunut useita onnettomuuksia, joissa on ollut osallisena kaksipyöräisiä.

Tiistaina autoilija törmäsi Viipurintietä ylittäneeseen pyöräilijään terveyskeskuksen kohdalla kello 15.30 aikaan. Molempien osapuolten mukaan heille paloi vihreä valo, joten poliisi kaipaisi vielä turman silminnäkijöiden havaintoja tapahtumien kulusta.

Tiistai-iltana puolestaan pihasta tielle tullut auto ajoi suoraan Alvettulantietä ajaneen moottoripyörän eteen Hauholla. Moottoripyöräilijä loukkaantui turmassa. (HäSa)

Menot