fbpx
Uutiset

Kaksi Evon partioleirillä loukkaantunutta kotiutettu

Kaksi Kilke-partioleirillä retkikeitinonnettomuudessa lievimmin loukkaantunutta nuorta on kotiutettu sairaalasta.

Kolme partionuorta sai palovammoja trangia-retkikeittimen sytyttyä tuleen maastovaelluksella Hämeenlinnan Evolla perjantai-iltana. Kolmas loukkaantuneista on vielä hoidossa Töölön sairaalassa Helsingissä.

Retkikeitinonnettomuudessa loukkaantuneet nuoret saivat välittömästi ensiapua maastovaelluksella mukana olleelta sairaanhoitajalta. Onnettomuuden nähneille nuorille ja rastihenkilöille annettiin tapahtuneen jälkeen kriisiapua. 

Kilke-leirillä on lauantaina ja sunnuntaina vierailupäivä, joten partionuoret pääsevät halutessaan keskustelemaan tapahtuneesta myös vanhempiensa kanssa.

Retkikeitinonnettuuden vuoksi trangian käytön turvallisuusohjeita tullaan tähdentämään, ja ennen vaellukselle lähtöä käydään läpi keittimen käyttö. Vaellukselle lähtevien ryhmien trangioihin vaihdetaan turvametallipullot.

Trangia eli retkikeitin kuuluu partiolaisen ja vaellusta harrastavien perusvarustukseen. Perusmallin trangian polttimossa poltetaan denaturoitua spriitä. Spriipolttimon tilalle saa myös lisävarusteena kaasupolttimon.

Partiossa trangian käyttöä harjoitellaan jo sudenpentuikäkaudesta lähtien, ja sitä käytetään paljon partiolaisten retkillä, leireillä ja vaelluksilla.

Suomen Partiolaisten suurleiri Kilke Hämeenlinnan Evolla alkoi 28. heinäkuuta ja jatkuu suunnitellun ohjelman mukaisesti 5. elokuuta saakka.

Evolla leireilee 10 500 partiolaista, joista 600 on ulkomaalaisia. (HäSa)

 

Menot