Uutiset

Kaksi fentanyylin aiheuttamaa kuolemaa viikossa

 

Päijät-Hämeen poliisi varoittaa Lahdessa tarjolla olevista Fentanyyli-laastareista, joiden todennäköiseen yliannostukseen on kuollut kaksi henkilöä viimeisen viikon aikana Lahdessa.

Ensimmäinen uhri, vuonna 1981 syntynyt lahtelainen mies menehtyi kesäkuun puolivälissä. Toinen uhri, vuonna 1986 syntynyt lahtelainen nainen menehtyi 26. kesäkuuta.

Molemmat uhrit käyttivät Fentanyyliä suonensisäisesti. Poliisi epäilee, että uhrit olivat uuttaneet Fentanyyli-laastareita ja sen jälkeen piikittäneet suonensisäisesti saadun uutteen. Ensimmäinen uhri oli mennyt elottomaksi lähes välittömästi piikityksen jälkeen ja elvytyksestä huolimatta hän menehtyi.  

Poliisi korostaa, että Fentanyyli on tarkoitettu ainoastaan lääkärin ohjeistuksen mukaiseen käyttöön ja sen käyttö päihtymistarkoitukseen on erittäin hengenvaarallista.

Poliisin tietoon on tullut, että käyttäjät luulevat, että Fentanyylille on olemassa vasta-aine ja mahdollisissa yliannostustilanteissa tuo vasta-aine estäisi kuoleman.

Terveydenhuoltoviranomaisilta saadun tiedon mukaan tuo kadulla vasta-aineena tunnettu lääke ei anna toivottua suojaa yliannostukseen. Yllä mainitun 1981 syntyneen miehen seurassa olleet henkilöt olivat antaneet yliannostuksen uhrille tuota vasta-aineeksi ajattelemaansa ainetta, mutta mies kuitenkin menehtyi.

Poliisin tietoon on myös tullut, että Fentanyyli-laastareita on uutettu nesteeseen ja tuota valmiiksi uutettua nestettä olisi tarjolla päihdekäyttöön. Luonnollisesti tuollaisen nesteen käyttäminen aiheuttaa käyttäjälleen erittäin konkreettisen hengenvaaran. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic