fbpx
Uutiset

Kaksi lasta pelastui tulipalosta hyppäämällä kolmannesta kerroksesta auttajien käsivarsille Ranskassa – "Suljin silmäni ja hyppäsin"

Kiinniottajien käsivarret murtuivat, kun lapset pudottautuivat noin viidentoista metrin korkeudesta.
Videolta näkyy, kuinka lapset pudottautuvat ikkunasta kadulle. Kuvakaappaus ranskalaisen LCI-kanavan sivulta. Kuva: Kuvakaappaus
Videolta näkyy, kuinka lapset pudottautuvat ikkunasta kadulle. Kuvakaappaus ranskalaisen LCI-kanavan sivulta. Kuva: Kuvakaappaus

3- ja 10-vuotiaat pojat pelastautuivat liekeiltä hyppäämällä kerrostalon kolmannesta kerroksesta Kaakkois-Ranskan Grenoblessa tiistaina. Tapauksesta uutisoivat LCI, RTL ja muu ranskalaismedia. Asuinhuoneistossa syttyi tulipalo, kun lapset olivat keskenään kotona.

Talon edustalle oli kerääntynyt väkeä seuraamaan huoneiston ikkunasta tuprunnutta mustaa ja sankkaa savua. Lapset hyppäsivät ikkunasta noin viidentoista metrin korkeudesta kuuden auttajan syliin, ennen kuin pelastuslaitos ehti paikalle.

Kaksi lapsia kiinni ottanutta miestä sai murtumia käsivarsiinsa heidän painostaan.

Tapahtumat tallentuivat videolle, jonka kuvasi vastapäisessa talossa asuva nainen. Videolla näkyy, kuinka vanhempi lapsi roikottaa ensin nuorempaa ikkunasta pitäen tätä vaatteista kiinni ja päästää sitten irti. Sen jälkeen hän hyppää itse. Katso tästä video lasten pelastautumisesta.

Ihmiset kannustivat hyppäämään

Vanhempi pojista kertoi RTL-kanavalle, että vei veljensä ikkunan ääreen, jotta tämä voisi hengittää, kun keittiöstä oli alkanut tulla savua.

Pihalle kerääntyneet ihmiset huusivat ja kehottivat häntä pudottamaan veljen ikkunasta. Sen jälkeen oli hänen vuoronsa.

– Suljin silmäni ja hyppäsin, hän kertoi.

10-vuotiaan toiminta pelasti todennäköisesti molempien hengen.

Ei aikaa odottaa

Lapsia kiinni ottanut Athoumani Walid kertoi Le Parisienille, että pelastajat olivat nopeasti päätelleet, ettei heillä ollut aikaa odottaa pelastusviranomaisia.

– Lapset olivat kauhuissaan. He itkivät. Olen ylpeä itsestäni ja toisista auttajista. Toimimme yhdessä, käsivartensa loukannut Walid kertoi.

Viranomaiset kertoivat keskiviikkona, että lapset pääsevät pian sairaalasta. Heitä hoidettiin savun hengittämisen vuoksi, kuten myös tusinaa muuta talossa ollutta. Asunto tuhoutui palossa ja viereiset asunnot kärsivät vahinkoja.

Lapset olivat asunnossa kahdestaan, kun tulipalo syttyi. Äiti oli lähtenyt ostoksille kello 11 ja isä töihin puoli tuntia myöhemmin.

– Äidin oli tarkoitus palata ennen kuin isä lähti. Lasten ei ollut tarkoitus jäädä yksin, sanoi valtakunnansyyttäjä Éric Vaillant.

Menot