Uutiset

Kaksi pistettä kotimatkalle

Alku oli taas Hämeenlinnan Pallokerholle hankala jääkiekon Liigassa, mutta lauantaina Kerho pystyi nostamaan tasoaan riittävästi pelin edetessä. Espoossa Bluesin vieraana pelannut HPK oli pitkään maalin tappiolla, mutta nousi lopulta 2–1 (0–1, 0–0, 1–0, 1–0) -jatkoaikavoittoon.

Jatkoajalla HPK:n sankari oli Jesse Saarinen, jonka siniviivan tuntumasta lähtenyt rannelaukaus yllätti Bluesin maalissa pelanneen Jani Niemisen. Saarisen maaliin saivat syöttöpisteen Joonas Vihko ja Aleksi Laakso.

Järkevää takaa-ajoa

Saarisen mielestä HPK jaksoi pelata järkevästi takaa-ajoasemassa, vaikka Blues johtikin aina viimeisen kymmenminuuttisen alkuun. Espoolaiset menivät johtoon jo ajassa 10.30 Siim Liivikin maalilla.

– Näin jälkikäteen ajateltuna oli hyvä asia, että jaksoimme myös puolustaa koko ottelun järkevästi, emmekä vain hakeneet tasoitusmaalia. Pelasimme koko ajan ihan ok-peliä ja saimme palkinnon loppuun, Saarinen sanoi.

Kerhon tasoitusmaalin teki ajassa 50.30 Teemu Rautiainen. Rautiainen päivysti Bluesin maalin edessä ja sai sutia Marko Tuulolan laukauksesta tulleen irtokiekon Niemisen jalkovälistä maaliin. Syöttöpisteen sai Tuulolan lisäksi myös Antti Kerälä.

Keskenään läpi

HPK:n pelaajisto kävi keskenään perjantain Ässät-tappion läpi ja oli lauantaina valmiimpi tekemään voittoon tarvittavia asioita.

– Kausi on ollut vuoristorataa. Perjantaina pelaamisemme oli hengetöntä. Näin se näköjään menee, vaikka ei saisi. Kokoonnuimme ja puhuimme asioita, mutta ei se jatkossa saa näin mennä. Hyvän pelin ja latauksen pitää tulla automaattisesti ilman keskusteluita, Saarinen muistutti.

Syytä siihen, miksi joka peliin ei ollakaan ihan valmiita, on vaikea löytää.

– Vaikea sanoa sen tarkemmin. Kaikki varmasti yrittävät parhaansa, mutta asiat ovat pienestä kiinni. Tekemisen laadun pitää olla riittävän hyvää, Saarinen sanoi.

HPK:n valmennusjohto teki lauantain peliin ketjumuutoksia. Saarinen hyökkäsi Bluesia vastaan samassa ketjussa Ville Viitaluoman ja Joonas Vihkon kanssa.

– Jokainen pelaaja pelasi tänään tasapainoisesti. En tiedä, oliko se kokoonpanoista johtuvaa, mutta jokainen oli tänään asenteellisesti täysillä mukana. Ketjumuutokset ovat pientä hienosäätöä, jolla valmennusjohtokin herättelee pelaajia. Vilin ja Jonen kanssa on joka tapauksessa mukiinmenevää pelata, Saarinen sanoi.

Henkisesti tärkeä

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen oli tyytyväinen joukkueensa tasonnostoon.

– Kahteen pisteeseen pitää olla tyytyväinen perjantain taaperruksen jälkeen. Jokainen pelaaja nosti tasoaan huikeasti. Olimme ensimmäisen erän altavastaajana, mutta pelasimme nousujohteisen pelin, Arvonen sanoi.

Kummankaan joukkueen maalivahti ei ollut lauantaina kovinkaan työllistetty. Juuse Sarokselle kertyi 19 torjuntaa ja Niemiselle 16.

– Tänään ei paljon maalipaikoilla mässäilty, mutta onneksi näin. Voitto oli meille henkisesti iso, Arvonen muistutti.

Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho näki pelin kollegansa tavoin.

– Ensimmäinen erä oli meiltä kohtalainen osin ylivoimienkin ansiosta. Toisessa erässä vastustaja sai otetta ja on totta, että sen kaari oli nouseva ja meidän laskeva. HPK:n perjantain tulos näkyi varmasti siinä, että sillä oli kovempi halu voittaa, Aho arvioi. (HäSa)

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic