Uutiset

Kaksi vahvaa erää ei riitä

Lammin Salibandylla oli Divarissa alla neljän tappiottoman pelin putki, mutta viikonvaihteen molemmat kotipelit päättyivät tappioon.

Perjantaina Porvoon Salibandyseura haki pisteet ja lauantaina sarjakärki SB Vaasa oli parempi lukemin 8–6 (4–0, 3–3, 1–3).

– Harmittaa. Kaksi peliä ja nolla pistettä. Tasaisessa sarjassa pitäisi vaan onnistua kääntämään näistä peleistä voittoja, totesi LaSBin valmentajakaksikosta Kai Vitie.

Tyrmäävä …alku

SB Vaasa tuli otteluun vahvasti. Se karvasi ylhäältä, liikutti palloa ja ampui hanakasti. Ajassa 11.22 taululla olivat jo lukemat 0–4. Laukaukset maalia kohti vieraat veivät avauserässä 15–6.

– Tiesimme, että vastaan tulee vauhdikas ryhmä ja teemana oli selvitä avauserä kuivin jaloin. Mutta ei onnistunut, Vitie kertoi.

Ottelun parhaana palkittu Sami Hillu (2+0) rankaisi kahdesti kaukovedolla ja erottui vahvasta vaasalaisryhmästä saaden paljon peliaikaa.

LaSB sai vastaiskuista paikkoja, mutta maalivahti Toni Oinas otti pari loistotorjuntaa ja piti nollan.

Maali ja …kuitti

Toiseen erään LaSB tuli uudella sykkeellä. Ensin joukkue tappoi hienosti kahden miehen alivoiman ja heti perään Miikka Pentikäinen rikkoi kuparisen Arttu Leppäkosken syötöstä.

LaSBin kaikki kolme ketjua vyöryttivät hyökkäyksiä ja loivat paikkoja. Maaliteossa onnistuivat Heikki Hätönen ja Rasmus Kainulainen.

Mutta jokaisen kotijoukkueen osuman SB Vaasa kuittasi nopeasti ja ero säilyi neljässä maalissa (7–3) kahden erän jälkeen.

– Omaa onnistumista seurasi hölmöily, ja Vaasa rankaisi armotta virheistämme. Emme saaneet kiinni vaikka oma peli kulki, Vitie harmitteli.

Taistelua …loppuun asti

Päätöserä oli LaSBin hallintaa. Heti alkuun Roope Kainulaisen (0+3) tarjoilusta Rasmus Kainulainen (2+0) ja Jere Liljenbäck kavensivat numeroiksi 7–5.

– Paikoista olisi voinut tehdä itsekin maaleja, nuori tehomies ruoski itseään.

– Avauserän olimme pyörteessä, mutta sitten saimme pelistä kiinni ja veimme peliä. Vain riittävä määrä maaleja jäi puuttumaan, Roope Kainulainen ynnäsi pelin ratkaisua.

Molemmille joukkueille tarjoutui vielä ylivoima. Ensin LaSB hoiti oman alivoimansa ja erän puolivälissä Miiro Maunula toi ylivoimalla Tino Nivalan (0+2) syötöstä LaSBin jo maalin päähän.

Ottelun päätösnumerot 8–6 ajassa 57.15 teki rangaistuslaukauksesta SB Vaasan Eetu Sariola. Viimeiset kolme minuuttia LaSB haki kavennusta ilman maalivahtia ja pyöritti yhtä maalia, mutta maaliin palloa ei enää saatu.

– Päätöserä oli täysin meidän. Tosi vahvaa varsinkin, kun vastassa oli sarjakärki. Hienosti pojat taistelivat, mutta neljää maalia ei voi antaa eteen. No, torstaina lähdemme Helsinkiin M-Teamia vastaan hakemaan taas voittoa, Vitie tuumasi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic