fbpx
Uutiset

Kaksi vankia kateissa Ojoisten avovankilasta

Hämeenlinna

Kaksi nuorta miestä on poistunut luvatta Ojoisten avovankilasta lauantai-iltana. Vanajan vankilan johtaja Kaisa Tammi-Moilanen sanoo, että kateissa olevilla vangeilla ei ole väkivaltarikostaustaa, eikä heitä pidetä vaarallisina.

Kyseiset nuoret vangit ovat keskenään kaveruksia ja heillä on takanaan useita petoksia.

Ojoisten avovankilassa on käytössä vankien elektroninen valvonta jalkapantoineen. Valvontajärjestelmä hälytti miehistä lauantaina ensimmäisen kerran iltaseitsemältä, jolloin he poistuivat noin vartin ajaksi avovankilan alueelta. Avovankilassa oli tuolloin vuorossa vain yksi vartija. Vartija ei voinut jättää muita vankeja valvomatta ja lähteä etsimään avovankilasta poistuneita miehiä. Miesten poistumiseen ei Kaisa Tammi-Moilasen mukaan reagoitu heti kiireellisesti, koska he eivät ole vaarallisia.

Kaverukset palasivat nopeasti takaisin avovankilaan, mutta kello 21 jälkeen he poistuivat alueelta uudelleen. Miehet jättivät valvontajärjestelmään kuuluvat puhelinkojeet vankilalle ja poistuivat valvontapannat jaloissaan. Poistumisen jälkeen miehistä tehtiin etsintäkuulutus.

Karkurit ovat tänä vuonna ensimmäiset Vanajan vankilan Ojoisten osastolta luvatta poistuneet vangit. Jalkapannat on otettu käyttöön vankien valvonnassa viime vuonna.

Kaisa Tammi-Moilanen pitää pantoja merkittävänä parannuksena vankien valvonnassa. Ojoisten avovankilassa on toistuvasti vain yksi vartija 50 vangin kokoisessa laitoksessa.

Vankien poistumisesta Ojoisten avovankilasta kertoi sunnuntaina ensimmäisenä Iltalehti verkkolehdessään. (HäSa)

 

Menot