Uutiset

Kalavelat maksettu

Hieman oli pelko persuksissa.

Wirmo johti Steelersiä divarin salibandypelissä ensimmäisen erän puolivälissä 2–1. Kotijoukkueen peli oli sekaisin, kaikki Wirmon seitsemän maalia joukkueiden edellisessä kohtaamisessa (Wirmo voitti 7–1) tehnyt Juho Lehtonen osui jälleen eikä puolustuspelaaminen tuntunut kotijoukkuetta kiinnostavan.

Pelko oli kuitenkin turhaa. Teräsmiehet palasivat omalle tasolleen ja kaatoivat Wirmon lopulta 8–6 (4–2, 2–1, 2–3). Voitto oli teräsmiehille jo seitsemäs peräkkäinen.

Jonaesonin show

Paljon on puhuttu pistepörssin kärkipelaajasta Ville Lastikasta (1+3). Hyvä oli mies tänäänkin, mutta shown varasti lopulta kuitenkin hänen tutkaparinsa Nico Jonaeson (4+1). Pistepörssin kakkonen nakutteli maaleja Lastikan syöttöjen lisäksi hurjalla teholla myös Julius Aaltosen ja maalivahti Jaakko Vahtokarin passeista.

– Noin hyvistä syötöistä saa melkein tyhjiin laittaa maaleja. Olihan ne hienoja maaleja. Hyvien ketjukavereiden syötöistä on kiva maalata. Olen positiivisesti yllättynyt, että pelaamiseni on ollut tällä kaudella näinkin hyvää, jutteli vaatimaton Jonaeson.

Illan herkullisin suoritus oli Steelersin 8–3-maali, jossa Jonaeson ja Lastikka karkasivat kaksin läpiajoon. Mailataiturit hassuttelivat neljä syöttöä keskenään ennen kuin Jonaeson laittoi reikäpallon tyhjään Wirmo-maaliin.

– Ajattelin ensin vetää ekasta syötöstä, mutta päätin vielä antaa yhden seinän siihen. Se oli hieno maali, naureskeli illan komeimmasta maalista vastannut laituri.

Ote hieman lipesi

Steelers ei pystynyt voitosta huolimatta pitämään pakettiaan täysin kasassa ottelun loppuun asti.

– Ensimmäinen ja viimeinen kymppi eivät olleet sitä, mitä me haluamme nähdä. 40 minuuttia oli sitä meidän näköistä tekemistä. Vastustaja oli tänään tosin hyvä tiiviisti puolustava ryhmä, laittoi Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen ottelua pakettiin.

Hän hymyili maireasti kysyttäessä tehokaksikkonsa Jonaeson-Lastikka pelaamisesta.

– Siinä on pistepörssin ykkönen ja kakkonen. Onneksi he ovat minun joukkueessani.

Steelers on jo nyt varmistanut, että se ottaa uuden vuoden vastaan sarjajohtajana. 2015 rävähtää hämeenlinnalaisen salibandyn osalta käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla, kun LaSB ja Steelers kohtaavat kiihkeässä paikalliskamppailussa 4.1. Lahden suurhallissa. (HäSa)

Asiasanat