Uutiset

Kalavelat menivät maksuun

Rauman Pallo-Iirot kylvetti FC Hämeenlinnaa Raumalla pelatussa jalkapallon Kakkosen ottelussa selvin numeroin. Sunnuntaina Kaurialassa oli hämeenlinnalaisten vuoro. Kalavelat menivät maksuun maalein 4–2 (1–1). Joukkueet jakoivat keskinäisten peliensä kauden pisteet 4–4.

Mistään suuresta jalkapallospektaakkelista eivät katsojat (193) saaneet nauttia. Silti peli oli jopa yllättävän värikäs. Siitä piti osin huolen myös linjattomasti pelin tuominnut Ville Käldström, jonka vihellykset (tai viheltämättä jättämiset) kuumensivat tunteita ajoittain puolin ja toisin.

FC Hämeenlinna petasi itselleen voiton toisella jaksolla, kun se teki seitsemässä minuutissa kolme maalia ja meni 4–1-johtoon. Jere Suomalainen teki tunnin pelin jälkeen voittomaalin, kun Iirojen maalivahti Jani Tuomala ja toppari Eetu Setänen töpeksivät yksissä tuumin. Suomalainen oli kärppänä paikalla ja laukoi pallon varmasti verkkoon. Se oli miehen kauden yhdestoista Kakkosen maali.

Viisi minuuttia myöhemmin Suomalainen vapautti syötöllään Berat Grabovcin läpiajoon, eikä tämä erehtynyt. Kaksi minuuttia myöhemmin Grabovci sai tusinan täyteen kauden Kakkosessa, kun hän pukkasi pallon yläkulmaan Miro Puroston antamasta kulmapotkusta.

Reilun 20 minuuttia raumalaiset saivat pelata ylivoimalla, sillä kotijoukkueen laitapakki Omid Musawi jätti kentän saatuaan toisen varoituksen. Kovin suurta hätää ei valkopaidoilla kuitenkaan ollut, vaikka Juho Patola pääsi kaventamaan. Aleksi Topinojan ja Akatemian Eero-Matti Auvisen johtama puolustus kesti paineen.

Harri Suhonen laukoi hämeenlinnalaisten ensimmäisen jakson maalin, johon esityön tekivät Mikko Kalervo ja Grabovci. Vahvasti pelannut Kalervo oli alustamassa myös Suomalaisen voittomaalia. Iirojen 1–1 tuli rankkarista, jonka sijoitti verkon perille jo 41 vuoden ikään päässyt Vasile Marchis.

– Hyvä voitto meille. Saimme kolme tärkeätä pistettä, selvitti nilkkansa satuttanut ja 80. minuutilla kentän jättänyt Grabovci, joka ei yhtään muistanut joukkueensa Rauman tappiota.

– En pelannut siellä, hän huomautti.

Tampereella asuva Grabovci osaa tehdä maaleja, mutta hänen kautensa on ollut rikkonainen. Vammoja on ollut.

– On ollut hyviä pelejä, mutta myös huonoja, hän mietti.

Kakkossija tähtäimessä

Kakkosen läntisen lohkon voittaja ja putoajat ovat olleet selvillä jo pitkään. Porin FC Jazz menee nousukarsintoihin, toinen porilainen Musan Salama ja Hämeenlinnan kakkosjengi Härmä putoavat Kolmoseen.

Jazzin takana on yhä tiukkaa ja lohkon kakkossijalle vielä monta ehdokasta. Vahvimmilla on Närpiön Kraft, mutta myös Pallo-Iiroilla, TPV:llä ja viidentenä nyt olevalla FC Hämeenlinnalla on vielä mahdollisuus nousta sarjassa toiseksi.

– Siinä mielessä saimme tärkeät pisteet. Taistelu kakkossijasta jatkuu. Ja nyt Jazz on ainoa joukkue, jota emme tällä kaudella tässä sarjassa ole voittaneet, vakuutti FC Hämeenlinnan valmentaja Tomi Uusitorppa, jonka isä Arto Uusitorppa on Pallo-Iirojen joukkueenjohtaja.

Tomi Uusitorpan mielestä sunnuntain joukkueet olivat yhtä hyviä.

– Me olimme kuitenkin maalipaikoissa terävämpiä.

Iirot hallitsi hienokseltaan avausjaksoa.

– Lähdimme pelaamaan passiivisesti ja tarkoitus oli iskeä vastahyökkäyksillä. Ensimmäinen syöttö meni kuitenkin järjestään vastustajalle ja hyökkäykset olivat lyhyitä. Toisella jaksolla vaihdot piristivät peliämme, Uusitorppa selvitti.

Ensi viikonloppuna FC Hämeenlinna pelaa Kraftia vastaan Närpiössä ja joukkueen kausi päättyy seuraavana lauantaina Kaurialassa ÅIFK:ta vastaan.

– Pitkä on matka Närpiöön, mutta sieltä kaivetaan pisteet vaikka väkisin, Uusitorppa uskoi.

Asiasanat