Uutiset

Kalevan kisat kerää urheilijat Ouluun

Tämän vuoden Oulun Kalevan kisoihin on ilmoittautunut 656 yleisurheilijaa taistelemaan yleisurheilun suomenmestaruuksista.

Nelipäiväisissä kisoissa on mukana myös toistakymmentä kantahämäläistä. Torstaina ohjelmassa ovat kävelyt (N10/M20km) ja perjantaina ratkotaan muun muassa Suomen nopein mies.

Hämeenlinnan Tarmon Hannu Hämäläinen on juossut 100 metrillä kahtena edellisenä vuotena pronssille, vuonna 2011 mestariksi sekä kahdesti myös hopealle.

– Aika hankala kesä on ollut tähän saakka, ja Kalevan kisat tulevat minulle vähän aikaisin kunnon puolesta. Loppukesään yritän vielä kuntohuippua ja tavoitella maaotteluedustusta. Lähden kuitenkin positiivisin miettein nauttimaan kisoista, kertoo tämän kauden tilastonelonen.

– Nämä ovat minulle kahdennettoista Kalevan kisat. Aina, kun olen kisoissa, haluan menestyä. Finaali on henkien taistelua ja se, joka pystyy tekemään rennoimman suorituksen, yleensä voittaa. Toivottavasti tulen mitali kaulassa kisoista pois.

Janakkalan Janan Heikki Nieminen tavoittelee pikamatkoilla (100m, 200m) myös finaalipaikkoja.

– Luottavaisena lähden Oulun reissulle ja uskon, että kunto on nousujohteinen. Jos onnistun ennätyksen alle juoksemaan, sillä taistellaan finaalipaikasta. Toki se vaatii joka tapauksessa paria kovaa päänahkaa, 22-vuotias Nieminen ennakoi.

Tarmolaisista 7-ottelu-urakan aloittaa perjantaina Aino Honkamäki ja lauantaina 10-ottelun Janan Ville-Veikko Hanninen.

– Paikat ovat kunnossa ja pääkoppa on myös valmis tekemään kovaa tulosta. Lähden tekemään ehjää sarjaa. Sen enempää ei kannata ajatella kuin laji kerrallaan ja lopussa katsotaan, mihin se riittää. Itseä vastaan aina tällaisessa lajissa taistellaan, Hanninen tuumii.

Sunnuntaina heitetään naisten moukarifinaali ja Riihimäen Kiskon Inga Linna lähtee Ouluun puolustamaan SM-kultaa.

– Tulin heti EM-kilpailuiden jälkeen flunssaa, minkä vuoksi jouduin olemaan viikon verran kokonaan treenaamatta. Flunssa tuli huonoon aikaan, kun ajatuksena oli treenailla kovaa viime viikko ja sitten herkistellä kohti Oulua. Tekniikka on kuitenkin ollut nyt kunnossa ja vielä on muutama päivä aikaa tehdä hyvää treeniä, joten ihan luottavaisin mielin lähden puolustamaan mestaruutta, Linna kommentoi.

Tarmon viisihenkisen ryhmän täydentävät Sampo Kiviharju (200m), Noora Kauranen (100m aidat) ja Pinja Karhunen (kiekko) sekä Janan nelihenkisen joukkueen seipään tilastokuutonen Niko Koskinen (522) ja Valtteri Välläri (pituus). HäSa

Asiasanat