Uutiset

Kalliopuska voitti …Kiken Rojauksen

Juvel-Teamia edustava Tommi Kalliopuska keilasi ykköseksi Kiken Rojauksen finaalissa. Kalliopuskan tulos kuuden sarjan kilpailussa oli komea 1315 (tasoitus 30 pistettä). Toiseksi tuli hienon loppukirin esittänyt Riihimäen Siniset seuraa edustava Mikko Pietilä tuloksella 1308 ja kolmanneksi Juvel-Teamin Markus Hautakoski 1303 (6). Juvel-Teamin menestyksen täydensivät Kirsi Sipilä neljännellä ja Jouni Huusko viidennellä sijalla.

Kilpailun alussa monella keilaajalla oli isoja ongelmia. Kalliopuska aloitti 150 pisteen sarjalla, mutta kun hän keilasi seuraavat neljä sarjaa pistein 254, 233, 232 ja 228, oli hän 18 pisteen johdossa ennen viimeistä sarjaa.

Pietilä puolestaan oli ongelmissa neljän ensimmäisen sarjan ajan. Viidenteen sarjaan hän keilasi 279 ja nousi yhdeksänneltätoista sijalta neljänneksi. Myös Jouni Huusko keilasi viidenteen sarjaansa 279 pistettä ja oli tuossa vaiheessa toisena. Hautakoski oli ainoa joka oli koko ajan kärkitaistossa. Heikoin hetki hänelle osui neljänteen sarjaan, mutta viidennen 247 pistettä korjasi tilanteen.

Tasaisessa ja jännittävässä tilanteessa loppuratkaisut nähtiin viimeisen sarjan viimeisissä ruuduissa. Parhaiten viimeisessä sarjassa onnistui Pietilä 256 pisteellään. Kalliopuskan 188 riitti kuitenkin pitämään hänet ykkösenä seitsemän pisteen erolla. Hautakoskella oli lopussa vielä mahdollisuudet päästä kakkoseksi, mutta kaatoja ei tullut riittävästi. Selkäongelmien kanssa taistellut Huusko ei jaksanut loppuun asti, vaan putosi lopulta viidenneksi.

Alkukilpailun tulosten perusteella kilpailussa palkittiin parhaana naisena hyvinkääläinen ACat seuran Tuula Tamminen. Paras veteraani oli Kiilan Lauri Vivolin, ja junioripalkinnon voitti Juvel-Teamin Lauri Sipilä. (HäSa)

Asiasanat