Uutiset

Kalvolan tapa hoitaa pikkukoulujen asioita

”Ne on pikku juttuja, mistä elämä koostuu”(Pikku G).

Hämmästyimme kuultuamme puskaradion kautta, että Taljalan koulun koulupäivät tulevat alkamaan syksystä lähtien klo 8. Tähän asti koulupäivät ovat vuosikausia alkaneet toimivasti klo 9.

Virallista tietoa emme ole vielä saaneet, mutta asiaa on varmisteltu. Asia kiinnostaa meitä erityisesti, sillä olemme järjestäneet koululaistemme syksyn aiemmin saamamme tiedon mukaisesti eli koulupäivät alkavat klo 9.

Yhdeksältä alkavat koulupäivät ovat mahdollistaneet inhimilliset kouluunlähtöajat pienille koululaisille, joista osa joutuu jo muutenkin lähtemään pitkän koulumatkan vuoksi kovin aikaisin.

Rytmi on ollut hyvä ja toimiva kaikille.

Olisimme toivoneet avointa keskustelua asioista ja asiallista infoa jo hyvissä ajoin, eikä vasta nyt juuri kun koulut ovat alkamassa.

Toivomme pikaista vastausta syksyn koulupäivien alkamisajoista. Sekä miksi toimiva asia muutetaan yhtäkkiä ja miksi muutos?

Kiitosta haluamme antaa hyvin toimivalle Taljalan koululle ja ihanalle henkilökunnalle. Oppimisympäristö on mitä parhain ja lapsillamme on erittäin läheiset välit koko koulun henkilökuntaan ja kaikki oppilaatkin tuntevat toisensa hyvässä hengessä.

Suuressa koulussa on paljon hyvää, mutta pienessä koulussa on paljon sellaista hyvää, mitä isossa koulussa ei ikinä saavuteta.

Nykypäivänä pitää olla ihmisillä mahdollisuus valita vaihtoehdoista itselleen sopivin. Kaikkia ei voi laittaa samaan muottiin.

Kalvolan kunnan tapa ajaa pienet koulut alas ei ole reilun pelin henkistä.

Minna ja Matti Niemi

Riitta ja Heikki Aumo

Tanja ja Antti Pietilä

Saara Oripelto

Kalvola

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic