fbpx
Uutiset

Kamppailulajien harrastajille uusi sali

170 neliömetriä tatamia ja ohjaajina menestyneet kamppailulajien taitajat. Muun muassa näillä eväillä lähtee uusi F4Sport-kamppailusali tarjoamaan harjoituksia hämeenlinnalaisille brasilialaisen jujutsun ja lukkopainin harrastajille.

F4Sport vietti virallisia avajaisiaan torstai-iltana. Brassijujutsun peruskurssi pyörähtää käyntiin puolestaan elokuun 12. päivänä, ja ensimmäinen Hämeenlinnassa järjestettävä lukkopainin peruskurssi lokakuun alussa.

– Myös naisten kuntonyrkkeilyä olemme aloittelemassa. F4Sport toimii yrityspohjalla, eli pyrimme kasaamaan lajikattauksen, jolle on kysyntää ja jolla myös pystymme pyörittämään toimintaamme hyvin, kertoo Terho Virrankoski, joka on yksi salin omistajista.

Sopivia harjoitusaikoja

Virrankosken lisäksi F4Sportin osakkaina ovat Jyri Kakko, Juha Råman ja Joonas Kakko. Kamppailulajien ystäville tuttu kvartetti on niittänyt aiemmin mainetta Myllymäen väestösuojassa tukikohtaansa pitävän perinteikkään Kushin-Kanin riveissä. Miehistä Jyri Kakko on muun muassa lukkopainin EM-hopeamitalisti ja viisinkertainen suomenmestari.

– Kushin-Kanissa meillä alkoi olla pula harjoitusajoista, sillä pitää muistaa, että suurin osa harrastajistamme käy myös töissä. Heille myöhäiset lepakkovuorot käyvät raskaiksi. …

– Brassijutsun ja lukkopainin harrastajista monet myös kilpailevat ja haluavat harjoitella 4–5 kertaa viikossa. Nyt pääsemme aloittamaan toimintamme ihan alusta ja voimme suunnitella harjoitusvuorot vapaasti. Jos toiminta lähtee pyörimään hyvin, meillä on mahdollisuus saada lisää harjoitustilaakin noin sata neliötä, Virrankoski vihjaa.

F4Sportin riveissä on jo 40–50 eri lajien harrastajaa. Puusepänkadun sali aikoo anoa myös seurana Suomen brasilialaisen jujutsun liiton jäsenyyttä.

– Kilpaottelijoilla seuraavat suuremmat kisat ovat syksyllä käytävät brassijutsun ja lukkopainin SM-kisat. Menestynein porukkamme on ollut koossa jo pitkään ja olemme saavuttaneet pelkästään brassijutsussa vuoden 2003 syksystä alkaen 186 SM- EM- ja MM-mitalia, Virrankoski laskeskeli. (HäSa)

Asiasanat

Menot