fbpx
Uutiset

Kamuxia kasvatetaan kansainväliseksi

Suomen suurimmaksi pelkkien käytettyjen autojen kauppiaaksi noussut autoliike Kamux aikoo kasvaa kansainväliseksi yritykseksi pääomasijoittajan voimin. Intera Partners on hankkinut enemmistön hämeenlinnalaislähtöisestä yrityksestä ja seuraavaksi tähtäimessä on laajentuminen Ruotsiin.

– Yhtiön johto säilyttää vajaa puolet osakkeista ja jatkaa yrityksen kasvattamista Interan kanssa, sanoo Kamuxin toimitusjohtaja Juha Kalliokoski.

Kalliokoski on perustanut Kamuxin ja on omistanut siitä enemmistön. Autoliike on nopeasti kasvanut valtakunnalliseksi ketjuksi.

– Yritys on kasvanut viime viisi vuotta keskimäärin 40 prosenttia vuodessa. Pääomasijoittaja mahdollistaa yrityksen kasvun muualla kuin Suomessa, Kalliokoski sanoo.

Kamuxin liikevaihto nousee tänä vuonna yli 70 miljoonan euron. Se on 16 toimipaikallaan Suomen suurin vain käytettyjä autoja myyvä yritys. Yritys on ollut kannattava voimakkaasta kasvusta huolimatta. Kauppalehti on useana vuonna nimennyt sen parhaaksi tai yhdeksi parhaista Kanta-Hämeen yrityksistä.

Kalliokoski kertoo, että kaupan osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintoja ja Interan sijoituksen suuruutta julkisteta.

Laajentuu aluksi Ruotsiin
– Interan mukaantulon tarkoituksena on tarjota Kamuxille lisää voimavaroja ja osaamista liiketoiminnan edelleen laajentamiseen Suomessa ja myös ulkomailla, sanoo Interan osakas Jokke Paananen.

Kalliokosken mukaan katseet on käännetty länsinaapureihin, aluksi Ruotsiin.

Kamuxin liikeideana on nopea autojen kierto, hyvä palvelu ja kilpailukykyiset hinnat. Kalliokoski uskoo, että taantumaa siirtää autojen hankintaa uusista autoista käytettyihin ja tarjoaa Kamuxille hyviä mahdollisuuksia autojen hankinnassa.

– Nykyisen liiketoiminnan kasvattamisen lisäksi lanseeraamme uusia tuotteita ja palveluja, jotka vastaavat kuluttajien tarpeisiin käytettyjen autojen kaupassa.

Intera Partners on suomalainen pääomasijoitusyhtiö. Se hallinnoi kahta rahastoa, joissa on pääomia yhteensä 325 miljoonaa euroa. (HäSa)

Menot