fbpx
Uutiset

Kanada laillisti kannabiksen – marijuanaa saa ostaa kaupasta, käyttää ja pitää hallussa

Kanadan hallitus on viime yönä laillistanut kannabiksen. Ensimmäiset marijuanaa myyvät kaupat avautuivat keskiyöllä. Joissakin osavaltioissa kannabista voi ostaa vasta verkkokaupasta.
Kanadassa kannabiksen käyttö ja hallussapito on nyt laillista.

Kanadassa saa keskiviikkoaamusta alkaen ostaa laillisesti kannabista. Marijuanan hallussapito ja käyttö on laillista.

Kanadan liberaali pääministeri Justin Trudeau ajoi jo vaalikampanjassaan vuonna 2015 kannabiksen laillistamista. Yli 35 miljoonan asukkaan Kanadassa kannabiksen käyttö on laajaa.

Laillistamisen puolesta puhui se, että Kanada haluaa estää käytön hyötyjen valumisen rikollisille. Nyt valtio odottaa 350 miljoonan euron verotuloja laillisen kannabiksen myynnistä.

Eniten huolta herättää se, kuinka kannabiksesta päihtyneenä ajaminen lisääntyy maassa. Laillisen käytön alaikäraja on 18 tai 19 vuotta osavaltioittain.

Lääkekannabiksen käyttö on ollut sallittua Kanadassa jo vuodesta 2001.

Kanada on toinen maa maailmassa Uruguayn jälkeen, jossa kannabista saa ostaa, käyttää ja pitää hallussa vapaasti. Hollannissa kannabiksen käyttö tietyissä kahviloissa on laillista.

Kirje 15 miljoonaan kotiin

Uusi laki esiteltiin kanadalaisille kirjeellä, joka lähetettiin 15 miljoonalle kotitaloudelle Kanadassa.

Vielä keskiviikkoaamuyönä kannabiksen myynti oli satunnaista, sillä kaikissa osavaltioissa ei vielä ollut kannabista myyviä kauppoja.

Itäisimmässä osavaltiossa Newfoundlandissa myynti alkoi heti keskiyöllä, kertoo BBC.

Kanada väestöltään suurimmassa osavaltiossa Ontariossa kannabiskaupat avautuvat vasta ensi keväänä. Siihen asti asukkaat voivat tilata kannabista verkkokaupoista.

Kannabiksen kasvatusta koulussa

Laillistamisen alla kannabista opiskellaan myös kasvattamaan mahdollisimman tehokkaasti.

24 opiskelijaa Ontarion Niagara Gollegessa osallistuu kannabiksen kasvatuskurssille. Kurssilla selviää, kuinka kasveja hoidetaan, kasvatukseen tarvittava työmäärä ja liiketoiminnan taloudelliset perusteet.

Menot