fbpx
Uutiset

Kankaisten Öljykasveille uusi tehdas Rastikankaalle

Janakkalan Rastikankaalle nousee vielä tämän vuoden aikana Kankaisten Öljykasvit Oy:n uusi noin tuhannen neliön tehdas. Tuotanto tehtaalla pyritään käynnistämään aikaisintaan loppuvuonna.

– Rastikangas sijaitsee aivan Helsinki-Tampere-moottoritien varrella, joten logistisesti sijainti on aivan loistava, sanoo toimitusjohtaja Perttu Korolainen.

Uusissa tiloissa ja uusilla koneilla kylmäpuristetun rypsiöljyn, Virgino-öljyn, tuotanto voidaan heti kaksinkertaistaa. Myös öljyn markkinointia tehostetaan.

– Investoimme uuteen tehtaaseen yli miljoona euroa, joten kyse on todella mittavasta investoinnista. Nykyiset tuotantotilat Kankaisten marjatilalla ovat hyvin ahtaat.

Veljekset Karl ja Jan Fazer ostivat viime vuonna enemmistön Kankaisten Öljykasvit Oy:stä. Entiset pääosakkaat toimitusjohtaja Timo Kämäri ja Antti Parkku jäivät yhtiöön vähemmistöosakkaiksi, mutta jatkavat edelleen yhtiön hallituksen jäseninä.

Kankaisten Öljykasvit on perustettu kylmäpuristetun rypsiöljyn valmistamiseen ja markkinointiin. Kylmäpuristettu kasviöljy poikkeaa koostumukseltaan tavallisesta öljystä. Virgino-öljy on kilpaillut Suomessa lähinnä oliiviöljyn kanssa. (HäSa)

Menot