Uutiset

Kannabiksen kotiviljely lisääntyy jatkuvasti

Kannabiksen kasvattaminen on lisääntynyt räjähdysmäisesti varsinkin pääkaupunkiseudulla, sanoo rikoskomisario Jari Pynnönen Helsingin huumepoliisista. Pääasiassa kannabista kasvatetaan yksityisasunnoissa

-Kyllä ulkoviljelyäkin on yritetty. Heinäkuussa Helsingissä paljastui yksi taivasalle kyhätty kannabisviljelmä.

Ulkohamppuviljelmiä on myös Kanta-Hämeestä löytynyt kesän aikana ainakin kaksi. Mustikassa ollut paikallinen naishenkilö osui sattumalta hamppuvljelmälle, joka oli piilotettu suolle Riihimäen Korttionmäessä.

Hausjärvellä kannabista sen sijaan yritettiin kasvattaa hylätyllä hiekkakuopalla. Riihimäeltä kasveja löydettiin 20 kappaletta, Hausjärvellä niitä oli alle kymmenen. Hausjärven viljelmää hoidettiin sille varta vasten rakennetun kastelujärjestelmän avulla.

Kanta-Hämeen poliisilaitoksen rikoskomisarion Teemu Saukoniemen mukaan ei ole poissuljettua, että tapaukset liittyisivät toisiinsa.

-Ovathan löydökset melko lähellä toisiaan, joten kyse voi olla yksittäisestä henkilöitä tai kaveriporukasta. Toisaalta tässä vaiheessa on yhtä todennäköistä, että tapauksilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa, sanoo Saukoniemi.

Kannabisviljelmiä löytyy useimmiten yksityisasunnoista, maastoon piilotetut viljelmät sen sijaan ovat harvinaisempia. Tänä kesänä lämmin sää on edesauttanut kannabiksen kasvatusta myös ulkosalla.

-Ulkoviljelmästä on myös vaikeampi päätellä, kenelle se kuuluu. Suomen lyhyt kesä kuitenkin varmistaa sen, että kotiviljely ei siirry kokonaan ulos. (HäSa)