Uutiset

Kännykkä pitää lukua Pusukaloista

-Päinvastoin kuin voisi luulla, tässä tulee juteltua enemmän henkilökunnan kanssa kuin ennen.

Näin sanoo Katinalassa asuva Liisa Korhonen, jonka Emilia-tytär on hoidossa Katinkontin päiväkodin Pusukalojen ryhmässä. Perhe on hiljattain muuttanut Hämeenlinnasta Hattulaan, ja Emilia oli aiemmin päiväkodissa kaupungin puolella.

Lapsen kuulumiset selville samalla

Katinkontissa kuten kaikissa muissakin Hattulan päiväkodeissa otettiin loppiaisen jälkeen käyttöön järjestelmä, jossa lasten tulo- ja lähtöajat kirjataan sähköisesti tunnistelätkien eli ns. tagien ja kännykän avulla.

Perhepäivähoitajat saivat vastaavat laitteet jo syksyllä.

Kirjauksen tekevät lapsen vanhempi ja työntekijä yhdessä. Siksi Liisa Korhonenkin tapaa hoitajan Emiliaa tuodessaan ja hakiessaan.

-Aiemmin saatoin huikata eteisestä, että Emilia tuli. Mutta nyt, kun haen hoitajan joka tapauksessa paikalle, tulee samalla juteltua enemmän lapsen kuulumisista ja päivästä, hän kertoo.

Kaikki vanhemmat eivät ole olleet uudesta järjestelmästä kovin innostuneita.

-Jotkut ovat ihmetelleet, että mitä hyötyä tästä on. Varsinkin nyt ensimmäisinä viikkoina yhteydet ovat aina välillä pätkineet niin, että kirjaukset eivät ole onnistuneet, kertoo Katinkontissa työskentelevä lastentarhanopettaja Anne Hurjanen-Pohjavuori.

Kirjaus menee suoraan laskutukseen

Hattulan varhaiskasvatusjohtaja Sari Nikula-Heino kertoo, että uutta systeemiä opetellaan tämä vuosi. Tarkoitus on kuitenkin, että päällekkäisistä töistä päästään eroon, kun järjestelmä saadaan toimimaan häiriöittä.

-Aiemmin lasten hoitopäivät on kirjattu hoitopaikoissa ensin käsin paperille ja siirretty myöhemmin tietokoneelle. Sieltä ne on vielä erikseen siirretty laskutusjärjestelmään, Nikula-Heino selvittää.

Sähköisestä kirjauksesta tieto siirtyy suoraan laskutukseen, eli välivaiheet jäävät pois.

-Nyt vielä käytämme varmuuden vuoksi myös käsin täytettäviä listoja.

Nikula-Heino kertoo, että Hattulassa suunnitellaan siirtymistä tuntiperusteiseen laskutukseen päivähoidossa.

-Aluksi se on tarkoitus toteuttaa vuorohoidossa ja myöhemmin muuallakin, mutta ei kummassakaan ihan lähiaikoina. Silloin vanhemmat maksaisivat hoidosta todellisen tarpeen mukaan.

Hattulassa on nykyisin käytössä kokopäivähoidon lisäksi osapäivähoito (enintään 5 tuntia päivässä) sekä osittainen hoito (enintään 10 tai 15 päivää kuukaudessa). (HäSa)

Mainos