Uutiset

Kännykkään eettiset soittoäänet

Kilpailu matkapuhelinten soittoäänistä aina vain tiivistyy. Mukaan kisaan on saatu nyt myös eettisesti kestäviä soittoääniä, jotka on suunnitellut tunnettu buddhalaismunkki. Moraaliset soittoäänet kehitti thaimaalainen Phra Phayom Kalayano.

Munkin luomissa soittoäänissä kuulemme buddhalaisia mantroja kuten Viha on tyhmyyttä, raivo on järjettömyyttä. Toinen soittoääni puolestaan kehottaa kokoamaan itsensä, ennen kuin vastaa puheluun. Kolmas ohje tähdentää, että puhelinkeskustelu ei saa johtaa liian varhaiseen seksiin tai raskauteen.

Dhamma Ringtones -soittoäänet voi ladata kännykkään internetistä. Kaikki munkin soittoäänien tulot menevät säätiölle, joka auttaa köyhiä.

STT

Anarkistipuolueella vauhdikas vaalimainos

Saksan parlamenttivaaleissa on mukana monenlaista yrittäjää. Merkillisemmästä päästä lienee anarkistipuolue, jonka ensimmäinen tv-vaalimainos herätti ison kohun.

Noin miljoona tv-katsojaa näki Anarkisti Pogo Puolueen (APPD) videomontaasin. Mainos näyttää muun muassa viinanhuuruista kaaosta, ruiskunneuloja sekä kähmiviä pariskuntia.

Hampurissa pääpaikkaansa pitävä anarkistiryhmä on virallisesti rekisteröity puolue. Näin sillä on oikeus saada ilmaista tv-aikaa mainoksilleen.

APPD:n vaalikampanjasta vastaava Karl Nagl kertoo, että puolue esittää kohumainostaan tv-ruuduissa tulevaisuudessakin.

Viestintäviranomaisten odotetaan kuitenkin vaativan, että mainoksesta poistetaan ruiskunneuloja näyttävä osuus.

STT

Poliisikokelaan huono päivä

Poliisikokelaalla kävi varsin kehno tuuri Uudessa-Seelannissa. Kun mies osallistui sormenjälkien ottamisen koulutukseen, hän tuli antaneeksi harjoituksessa omat sormenjälkensä. Kuinka ollakaan kävi ilmi, että kokelas oli etsintäkuulutettu.

Miestä epäillään vakavasta pahoinpitelystä. Kokelas pidätettiin oitis, ja hän joutuu oikeudenkäyntiin ensi viikolla. Kokelas oli jo onnistunut läpäisemään poliisikoulun hyvin tiukaksi kuvaillun karsinnan sekä pääsykokeet.

Poliisikoulun yli-intendentti Alistair Beckett korostaa, että tapaus on hyvin poikkeuksellinen.

– Meille tulevat ihmiset ovat parasta laatua. Heillä ei tavallisesti ole menneisyydessään mitään salattavaa.

Poliisi aikoo kuitenkin ottaa opikseen nolosta tapauksesta. Kaikilta poliisin ammattiin pyrkiviltä otetaan lokakuusta alkaen sormenjäljet.

STT

Päivän lehti

4.8.2020