Uutiset

Kansa kiitti lomalle lähtijöitä

Kesäloma alkoi, mutta kovin pitkään ei tarvitse olla pettynyt.

HPK:n huikea kevät jääkiekkoliigassa päättyi lopulta keskiviikkona, kun runkosarjan voittaja Oulun Kärpät oli neljännen kerran parempi. Se jatkaa ensi viikon keskiviikkona alkaviin välieriin. Oululaisten vastustaja selviää vasta myöhemmin, sillä kaikki muut puolivälieräsarjat jatkuvat vielä perjantaina viidensillä otteluilla.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen myönsi, että Kärpät oli tällä kertaa liian kova keväthurmoksessa pelanneelle Kerholle.

– Tulokselle pitää olla rehellinen. Meillä oli omat paikkamme tässä sarjassa, mutta emme pystyneet käyttämään niitä hyväksemme. Liigan paras joukkue oli nyt vastassa, ja meillä aika iso vuori kiivettävänä. Se matka jäi nyt lyhkäiseksi. Kokemus, rutiini ja erittäin hyvä puolustus- ja maalivahtipeli käänsivät sarjan Kärpille.

Päävalmentaja jakoi kuitenkin kiitosta omilleen, kuten pitikin.

– Tappio harmittaa ja kopissa kyynel lentää kaikilla, mutta ylpeitä saamme olla. Sanoin joukkueelle, ettei muuta kuin rinta rottingilla eteenpäin. Kevään suoritusta ei tarvitse hävetä, Arvonen sanoi.

HPK-valmentaja epäili, että Kärppien seuraavallakin vastustajalla on hankaluuksia oululaisten kanssa.

– Onnittelut Kärpille. Seuraava joukkue, joka sitä vastaan tulee, saa vastaansa huippujoukkueen. Ei muuta kuin Kärpillekin onnea kevääseen.

Melkoinen kausi

HPK:n kausi oli niin monimutkainen, että sen selvittämiseen kulunee seuralta tovi jos toinenkin. Ari-Pekka Selin lähti kesällä KHL:n Barys Astanaan, tilalle tuli Kai Rautio, joka sai kuitenkin väistyä aikaisin syksyllä, ja Arvonen otti homman hoitoonsa yhdessä Vesa Viitakosken ja Kari Lehtosen kanssa. Päävalmentaja myönsi, että kausi oli yksi erikoisemmista, missä hän on ollut mukana.

– Kaikennäköistä on tapahtunut, myös sellaista, jota ei voi julkisuuteen sanoa. Enkä tarkoita valmentajavaihdoksia. Henkisellä puolella joukkue on ollut kovilla. Ensin tuli valmentajan vaihdos, sitten kaikkea muuta joulutauolla kylkeen. Vaiherikas kausi, jota on tässä vaiheessa vaikea analysoida, Arvonen sanoi.

Olympiatauon jälkeen kaikki lopulta loksahti kohdalleen.

– Olympiatauon jälkeinen matka oli hieno. Olemme saaneet taas hämeenlinnalaisen yleisön mukaan. Se oli meille iso apu niin HIFK-pelissä kuin Jokerit- ja Kärpät-sarjoissakin. Mukava huomata taas, että Hämeenlinna on kiekkokaupunki, valmentaja kehui.

Yleisö osoitti ottelun loppuminuutit seisaaltaan suosiotaan Kerholle ja vielä ottelun jälkeenkin kannustamaan omiaan, vaikka lähtö tuli.

– Se oli ihan mainio kiitos joukkueelle sen tekemästä työmäärästä. Varmasti jokainen pelaaja arvostaa sitä, Arvonen uskoi.

Marko Tuulolan upea ura päättyi lopulta yleisön raikuviin kiitoksiin.

– Tuuski piti joukkueelle vielä pelin jälkeen aika tunteikkaan puheen. Huikea pelaaja ja huikea ura, päävalmentaja hehkutti.

Marjamäki kehui molempia

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki vei joukkueen viiden tauon jälkeen mitalipeleihin. Keskiviikon ottelussa Mika Pyörälä (2+1), Adam Masuhr (1+1) ja Joonas Donskoi tekivät joukkueen maalit.

– Olen tyytyväinen tapaan, jolla tänään pelasimme. Se oli tyylikäs, tyylipuhdas ja tyly suoritus. Puolustimme HPK:lta kaiken pois ja 0–4-numerot kertovat oleellisen, Marjamäki sanoi.

Kärppien puolustuspeli oli rautaa koko puolivälieräsarjan ajan.

– Päästimme kolme maalia koko sarjassa. Se on kova suoritus siihen nähden, että vastassa oli liigan kuumin joukkue. Arvosen poppoolle pitää nostaa hattua. Se voitti viisi edellistä otteluaan Tapparaa, Lukkoa, HIFK:ta ja Jokereita vastaan maalierolla 19–5. Voittomme arvoa nostaa, että voitimme noin kovan joukkueen suoraan otteluvoitoin 4–0, Marjamäki sanoi. (HäSa)

 

Asiasanat