Uutiset

Kansainvälisyyttä suomalaisuuden kustannuksella

Näin Parolan lukion suurten tanssiaisten aikaan on syytä valottaa hieman kansainvälisen toiminnan toistakin puolta. Luulenpa ilmaisevani muutaman muunkin mielipiteen sanoessani, että kansainvälinen toiminta on mennyt liian pitkälle Parolan lukiossa.

En ehkä ollut jonossa silloin, kun suuruudenhulluutta jaettiin. Olin jonottamassa tervettä järkeä ja halua opiskella. En jaksa enää innostua kaikesta koulun oheistoiminnasta, sillä se tapahtuu selvästikin opintojen kustannuksella.

Minulla ei ole mitään kansainvälisiä oppilaita vastaan, vaan niitä suomalaisia, jotka heidän asioitaan täällä päässä järjestelevät.

Parolan lukio on Hattulan ainoa lukio ja senpä takia meidän kuntalaisten tulisi olla etusijalla.

Koulussamme ei muusta enää kuulekaan kuin kansainvälisyydestä. Tämä kansainvälisyys toteutetaan valitettavasti minun ja monen muun suomalaiskoulutoverini kustannuksella.

Opettajista on aina pulaa ja kun kouluumme tulee vuosittain uusi iso ryhmä oppilaita, joihin kansainväliset oppilaat tekevät vielä sievoisen lisän, on selvää että opettajapula vain kasvaa.

Meillä on muutama huipputason opettaja, mutta pelkäänpä pahoin, että heistä loputkin siirtyvät paremman palkan toivossa opettamaan kansainvälisiä AICE-oppilaita.

Toki sanotaan, että myös me suomalaiset voimme ottaa AICE-kursseja ja suorittaa AICE-tutkinnon, mutta realistisesti se ei taida olla mahdollista, eikä AICE-kursseista ole meille yhtä suurta hyötyä kuin tavallisista lukiokursseista.

Myös luokkatiloista on pulaa, ja toivon vain, että tilanne ei mene siihen, että me suomalaiset opiskelemme teltoissa koulun sisäpihalla.

Rehtorimme perustelee kansainvälistä toimintaa esimerkiksi sillä, että se tuo rahaa. Se raha kuitenkin menee sen sileän tien kansainvälisiin retkiin ja tanssiaisiin.

Jos jotain sattuu jäämään yli, muutamalla eurolla ei korvata menetettyä opetusta ja luokkatiloja.

Etenkin nämä tanssiaiset saavat suuresti huomioita koulussamme, ja valitettavasti se vie aivan liikaa voimavaroja peruskoulutyöstä. Toivottavasti näiden tanssiaisten budjetti on todellakin hoitunut sponsorirahoilla. Tuntuu muutenkin, että asiat ovat luisumassa käsistä aivan liian nopean laajentumisen ja uudistumisen takia.

Vanhassa vara parempi, jos resurssit eivät riitä uuteen.

Lukio on vapaaehtoinen paikka ja me tulemme sinne siksi, että haluamme oppia ja sivistyä.

Toivoisin, että Parolassakin alettaisiin ajatella meidän suomalaisten asioita ja antaa meille mahdollisimman hyvät eväät elämään.

Opiskelija